Як вибрати будівельні матеріали онлайн
2 Лютого, 2021
202  

Як вибрати будівельні матеріали онлайн

Пандемія пандемією, а ремонт і будівництво чекати не буде. Однак так не хочеться зайвий раз ризикувати здоров’ям, відвідуючи профільні магазини. А у деяких покупців і раніше не було можливості їздити у великі торговельні точки: наприклад, у які проживають в провінції. Що ж робити? Відповідь очевидна: купувати через інтернет.

1

Багатьох придбання будматеріалу через мережу лякає. Мовляв, легко помилитися при виборі. Насправді складнощів куди менше, ніж здається. По-перше, інтернет-магазини надають повний перелік характеристик. І яка різниця, як ви про них дізнаєтеся: приїхавши на торгівельну точку особисто або перегорнувши сторінки сайту? По-друге, як і «вживу», при інтернет-шопінгу ви можете скористатися послугами консультанта. Так в чому ж проблема?

Залишилося тільки сформулювати список параметрів, на які варто звернути увагу при виборі будівельного матеріалу в мережі. Ми вам допоможемо.

5

Чек-лист: на які критерії звертаємо увагу при виборі

  • Розміри. Параметр актуальний, наприклад, для плитки, наличників. В цьому випадку можна вчинити максимально просто: проведіть вимірювання будинку і передайте отримані показники консультанту в інтернет-магазині. Усе! Якщо компанія має в своєму розпорядженні кваліфікований персонал, представник швидко підбере відповідний матеріал. Якщо ж не має, навіщо вам купувати в такому місці? Заодно і перевірите професіоналізм співробітників. Теж корисно.
  • Міцність. Це не абстрактна характеристика, а параметр, який можна точно вимірювати. Наприклад, у випадку з бетоном і цементом. Будматеріал має марку. Наприклад, М300. Цифра дає зрозуміти, який тиск здатний витримувати матеріал: в даному випадку показник дорівнює 300 кілограмам на квадратний сантиметр. Знову-таки, вам не обов’язково знати, який тиск буде надаватися на цемент конкретно у вашому домі. Ви можете звернутися до консультанта і пояснити йому, що збираєтеся будувати. Наприклад, почувши про будівництво несучої стіни в 2-поверховому будинку, фахівець дасть вам знати, якому продукту варто віддати перевагу.
  • Морозостійкість. Також вимірний показник. Багато хто вважає, що він демонструє кількість років, протягом яких матеріал витримує низьку / високу температуру. Це не так. Показник дає зрозуміти, скільки циклів заморозки-танення витримує сировина без погіршення технічних характеристик. Мінімальний рівень – F50, максимальний – F-1000. Купуючи матеріал для використання в інтер’єрі, даний пункт можна проігнорувати. Для будматеріалу, який застосовується зовні, достатнім показником є ​​50-200, так як клімат у нас несуровий. Втім, ніхто не забороняє перестрахуватися.
  • Водостійкість. Водостійкими вважаються матеріали з коефіцієнтом вище 0,8. Якщо показник нижче, сировину можна використовувати для будівництва бань, саун, басейнів і будівель в місцевості з високим рівнем вологості. В іншому випадку взимку матеріал насититься вологою, яка при мінусовій температурі замерзне і зруйнує структуру.
3

Це ключові параметри, помилитися в яких небезпечно. Інші критерії – упаковка, колір, текстура, виробник – можна вибирати, відштовхуючись від особистих переваг.

Топ-3 помилки при покупці будматеріалу онлайн

Перша – економія як ідея-фікс. Масовий перехід ринку в онлайн-режим зрівняв шанси великих фірм і компаній-одноденок: не обов’язково мати великі магазини і великий штат, адже люди замовляють онлайн і отримують товари з доставкою. Щоб урвати якнайбільше, недобросовісні фірми встановлюють вкрай низькі ціни. Бажання заощадити якомога більше може обернутися отриманням підробки, низькоякісної продукції або будматеріалу, який неправильно зберігався. Будьте обережні! Хоча від акцій все ж відмовлятися не варто. Просто перевіряйте реноме компанії, у якої купуєте.

Друга помилка – надмірна самостійність. Багато покупців надто сподіваються на табличні показники в інтернеті. Наприклад, з їх допомогою переводять марку бетону в клас. Пам’ятайте про консультантів і не бійтеся здатися дурними. Ви не зобов’язані знати тонкощі вибору будматеріалів, чого не скажеш про представників компанії.

Третя помилка несерйозне ставлення до вибору виробника. Таке явище можна пояснити. Коли мова заходить про телефони або телевізори, навіть школяр назве великі бренди. А ось з будівельними матеріалами ситуація інакша: це більш вузькоспеціалізований напрямок. В даному випадку якраз не варто питати консультанта в магазині: є ймовірність того, що він порадить вам виробника, товари якого продаються найгірше. Дивіться рейтинги в інтернеті, відгуки на профільних сайтах і відеоогляди на Youtube.

4

Дотримуйтесь цих рекомендацій – і, швидше за все, ви купите в онлайні будматеріал, який задовольнить ваші потреби. Успіхів в мережевому шопінгу!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі