Стельові панелі від заводу «Мехбуд»
1 Грудня, 2021
632  

Стельові панелі від заводу «Мехбуд»

potoloznue-paneli

Перехід від стандартних підвісних стель типу «Армстронг», що використовують волокнисті панелі, на металеві підвісні стелі – тренд останніх років. В цей же час власники приміщень намагаються обирати такі конструкції, які можна монтувати на вже готовий каркас.
Прикладом таких виробів можуть служити підвісні стельові панелі від заводу «Мехбуд». Комбінація доступної ціни, невеликої маси, відмінних експлуатаційних показників та  привабливого зовнішнього вигляду забезпечує цим виробам стабільну популярність.

Вимоги до стельових панелей

Стельові панелі використовуються для внутрішньої обробки приміщень в самих різних умовах. В чей же час  невеликий  перелік вимог до них включає:

  • Міцність.
  • Невелика вага.
  • Стійкість до вологи та  миючих засобів.
  • Вогнестійкість.
  • Стійкість до корозії.
  • Привабливий зовнішній вигляд.
potoloznue-paneli

Також при виборі матеріалу для обробки чи реконструкції приміщення важливо враховувати його ціну (панелі для стелі не повинні бути занадто дорогими) та  простоту монтажу.
До недавнього часу 90% приміщень – як офісних, так і комерційних – оформлювалися  з використанням панелей «Армстронг» (плити на основі целюлозного волокна). Але, не дивлячись на ряд переваг, у них були і недоліки – в першу чергу крихкість та  схильність до набухання при впливі вологи або тривалому перебуванні у вологому повітрі. Тому, з масовим виходом на ринок металевих стельових панелей ситуація змінилася кардинально.

Лінійка стельових панелей від заводу «Мехбуд»

Завод «Мехбуд» спеціалізується на виробництві та  реалізації оздоблювальних матеріалів з тонколистового металу. Одне з ключових місць в асортименті заводу займають стельові панелі. Продуктова лінійка включає вироби 3 типів:

  • Алюмінієві. Для їх виготовлення використовується алюмінієвий лист товщиною від 0,4 до 0,8 мм. Основні переваги алюмінієвих деталей – мінімальна маса та  гарна  корозійна стійкість.
  • Оцинковані – застосовується оцинкована сталь товщиною до 0,7 мм. При виробництві панелей оцинкований метал полірується до дзеркального блиску, що дозволяє отримати привабливу поверхню стелі при мінімальних витратах.

Важливо! Для оформлення приміщень найчастіше використовуються не поліровані панелі, а вироби з оцинкованої сталі з нанесеним полімерним покриттям. Кольоровий захисний полімер не тільки захищає цинковий шар, але і сам по собі перешкоджає корозії.

  • Нержавіючі – з нержавіючої сталі товщиною 0,4-0,5 мм. Мають максимальну стійкість до корозії, при якісному  поліруванні виглядають дуже ефектно.

Для виготовлення панелей в більшості випадків застосовується цілісний лист металу. Але окремо варто згадати про перфоровані стельові панелі. Перфорація – нанесення функціональних та  декоративних просічок на поверхню аркуша – забезпечує більш ефективний повітрообмін зі застельовим простіром Крім того, перфоровані листи значно менше схильні до відбиття звукових хвиль – їх ставлять там, де потрібно позбутися відлуння та  забезпечити акустичний комфорт.

potoloznue-paneli

Відрізняються стельові панелі від заводу «Мехбуд» і за формою. Асортиментна лінійка включає 2 основні різновиди:

  • Панелі 1 типу (Board) – пласкі, які не виступають  за площину стелі. При монтажі на підготовлений каркас утворюють   єдину поверхню, на якій шви практично непомітні. Найчастіше використовуються для обробки приміщень в максимально стриманому корпоративному стилі.
  • Панелі 2 типу Ш (Tegular) – при монтажі виступають за площину стелі на 7,5 мм. Використання таких панелей дозволяє підкреслити рельєфність стелі, акцентуючи  увагу на обробці цієї площині. Об’ємні панелі найчастіше купують для оформлення дизайнерських інтер’єрів
potoloznue-paneli

Вироби обох типів виробляються в стандартному розмірі – 600х600 мм. Це забезпечує їх сумісність: на одному каркасі в межах одного приміщення можна використовувати як пласкі, так і об’ємні панелі.
За замовчуванням вироби фарбують стійкими полімерними пігментами в білий колір (базовий варіант). При необхідності можливе фарбування стельової панелі в будь-який відтінок по RAL, а також виготовлення деталей в кольорах «металік» – полірована сталь, срібло, бронза, золото та ін.

Переваги підвісних стель «Мехбуд»

Для виробів від заводу «Мехбуд» характерний повний перелік переваг металевих стельових панелей:

  • Вони не горять (група горючості Г1, що дозволяє використовувати панелі для обробки практично будь-яких приміщень, включаючи ті, в яких можуть бути масові скупчення людей).
  • Вони не бояться вологи – набухають при намоканні, не страждають від корозії, легко очищаються від забруднень із застосуванням мильної води та  інших миючих засобів.
    Завдяки невеликій масі панелі не надають значне навантаження на несучу конструкцію.

Ще один важлива перевага  – універсальність форми та  розмірів. Завод «Мехбуд» виробляє металеві панелі в стандартних габаритах 600х600 мм. Завдяки цьому при реконструкції приміщення сталеву стельову обробку можна монтувати на старий каркас (підвісну систему Т24) . Крім того, такі панелі легко комбінуються один з одним, стандартними стельовими світильниками (LED-панелі), повітрозабірниками, гратами кондиціонерів та  ін. Це полегшує обробку стель в будь-яких приміщеннях.

Дизайн панелей – ще одна  перевага. Базовий білий колір відрізняється високою стійкістю: панелі не жовтіють та  не блякнуть. При виготовленні в кольоровому варіанті конструкція також зберігає яскравість протягом багатьох років, не вигоряє  та не  втрачаючи кольору

Замовлення металевих панелей від заводу «Мехбуд»

Завод «Мехбуд» виробляє металеві стельові панелі з якісної сировини на власному обладнанні, суворо  контролюючи всі етапи робіт. Тривалість виготовлення партії на замовлення для обробки вашого об’єкту не перевищує 5-7 робочих днів: замовляючи оздоблювальні матеріали у нас, ви не тільки отримуєте гарантію відсутності браку, але й заощаджуєте час.

В цілому ж стельові металеві панелі від заводу «Мехбуд» – це відмінне рішення для обробки приміщень з різними умовами. Обрати модель можна в нашому каталозі, а при будь-яких ускладненнях наші співробітники нададуть вам всі необхідні консультації з підбору моделі або з монтажу оздоблювальних конструкцій.

author
Иван Жилєнков
Про автора:

Профессиональный опыт: более 10 лет в сфере строительных  отделочных материалов. Свыше 100 завершенных объектов  различного назначения, на которых применены уникальные  потолочные решения. Разработ...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі