Металлосайдинг: надійна обробка для фасаду
2 Жовтня, 2018
3438  

Металлосайдинг: надійна обробка для фасаду

Серед усього розмаїття матеріалів, призначених для обробки фасадів, особливе місце займає металевий сайдинг. За конструкцією металлосайдінг схожий з класичним сайдингом з ПВХ але його експлуатаційні характеристики значно відрізняються в бік більшої жорсткості, міцності й  довговічності.
Металлосайдинг від заводу «Мехбуд» проводиться на високотехнологічному обладнанні за найсучаснішими технологіями. Саме цим й обумовлена його популярність на ринку фасадних матеріалів.

Конструкція металлосайдингу від заводу «Мехбуд»

Металлосайдинг це штучний матеріал, який використовується в першу чергу для фасадних робіт. З’явився він на ринку вже досить давно, та  протягом усього часу  його використання постійно удосконалювався. Так що сучасні вироби за міцністю, довговічностю й технологічностю  в рази перевершують зразки металлосайдингу, виготовлені ще 5-10років назад.

metallosayding-mehbud

Конструкція обшивки з металлосайдингу досить легка:

  • Металлосайдинг являє собою  подовжені металеві панелі, призначені для встановлення  на спеціальний каркас.
  • При монтажі панелі  з’єднуються між собою по млинцевим сторонам. Замок в місці поздовжнього стику панелей утворює ребро жорсткості, яке й  забезпечує фасадній обшивці необхідну міцність.
  • Для закріплення сайдингу на основі й компенсації прогину панелей під власною вагою використовуються елементи каркасу. Краї ламелей заводяться в направляючі П-подібної форми, а в середній частині сайдинг за допомогою кляммеров фіксується до вертикальних стійок.

Зверніть увагу! Крім власне ламелей для оздоблення фасаду застосовуються і додаткові елементи козирки, нащільники, кутові накладки і т.д. Вони виробляються з таким розрахунком, щоб зберігалася максимальна сумісність зі стандартними ламелями

metallosayding-mehbud

Експлуатаційні характеристики металосайдингу безпосередньо залежать від якості ламелей та від того, з якого матеріалу вони виготовлені.

Для металлосайдингу від заводу «Мехбуд» характерні такі параметри:

Довжина панелі – 80-100 см.

Ширина панелі – 150-525 мм.

Матеріал основи – або сталь товщиною 0,4-0,7 мм, або алюміній 0,4-0,8 мм. Захисний шар – полімерне покриття, яке наноситься фарбувальним способом.

При виробництві ламелі отримують двосторонній  захист від корозії. Зовні від зовнішніх впливів метал захищений полімерним декоративним покриттям, зсередини – пасивуючою  ґрунтовкою, що перешкоджає окисленню.

Стандартні різновиди металлосайдингу від заводу «Мехбуд» виробляються в таких кольорах:

  • білий;
  • зелений;
  • коричневий;
  • сріблястий.

При необхідності можливе фарбування сайдингу  в будь-який колір по каталогу RAL. Також виробничі потужності компанії дозволяють виробляти ламелі сайдингу за індивідуальними розмірами, що дає можливість створити унікальний дизайн вашого фасаду.

metallosayding-mehbud

Переваги металосайдингу

Високий попит на металеві фасадні панелі обумовлений їх перевагами. За що ж так цінують металлосайдінг?

  • Невелика маса при гарній міцності. Сталеві та алюмінієві ламелі робляться з тонкого металу, тому навантаження на каркас та  несучі конструкції виходить незначним. При цьому профіль ламелей та додаткові ребра жорсткості, що утворюються при їх з’єднанні, забезпечують обшивці високу стійкість до деформацій.
  • Стійкість до зовнішніх впливів. Використання оцинкованого металу з пассівіровкою та полімерного покриття дозволяє захистити металлосайдінг від корозії. Ламелі добре переносять перепади температури, зволоження, вітрову ерозію, вплив УФ-випромінювання та  інше.
metallosayding-mehbud
  • Технологічність. Обшивка з металлосайдингу монтується досить швидко – цьому сприяє як конструкція панелей, так й використання уніфікованих елементів каркасу. Крім того, конструкція обшивки дозволяє розміщувати під нею теплоізоляційний шар, вітрозахисні мембрани та інше.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Захисно-декоративне покриття панелей та їх продумана форма роблять фасад з обшитий  з металлосайдингом  дуже привабливим. Для поліпшення враження варто підібрати ширину ламелей таким чином, щоб вони виглядали найбільш пропорційно.

Зверніть увагу! При виробництві ламелей використовуються якісні пігменти, завдяки чому фарба не знебарвлюється та  не вигорає навіть після кількох років перебування під прямими сонячними променями.

  • Довговічність. Фасад, оброблений металосайдингом  за всіма правилами, при мінімальному догляді може простояти в незмінному вигляді десятки років.

Також до актуальних переваг металлосайдингу від заводу «Мехбуд» можна віднести адекватну ціну. Беручи до уваги зниження додаткових витрат на вибілювання фасаду, а також довговічність матеріалу кошти, витрачені на закупівлю металлосайдингу, цілком можна вважати довготривалими інвестиціями в благоустрій будівлі.

metallosayding-mehbud

Застосування металевих ламелей в обробці поверхонь

Сфера використання

Металлосайдинг – це матеріал, який орієнтований в першу чергу на фасадне застосування. Ламелі з полімерним захисним покриттям і системою замкового кріплення використовуються для:

  • оздоблення фасадів житлових будинків, в тому числі котеджів, дач та інше.
  • оздоблення фасадів багатоквартирних будинків;
  • оздоблення стін виробничих, складських та господарських приміщень;
  • облицювання малих архітектурних форм та тимчасових конструкцій – альтанок, навісів та  т.п.

І все ж головне призначення металлосайдингу – оформлення фасадів громадських та  комерційних будівель. З його допомогою можна досить швидко облагородити фасад торговельного центру, магазину, офісної будівлі, школи  та інше.

Крім цього металлосайдінг знаходить своє застосування при реконструкції будівель, що знаходяться в аварійному стані. Висока міцність ламелей та  їх відмінна стійкість до зовнішніх впливів дозволяють  ефективно ізолювати несучі поверхні від опадів та  вітру. Таким чином, стіна під шаром металлосайдингу відчуває менші навантаження та  значно повільніше руйнується.

metallosayding-mehbud

Важливо! Позитивний ефект досягається тільки за умови правильного монтажу з дотриманням всіх діючих будівельних нормативів.

Особливості монтажу обшивки

Металевий сайдинг вмонтовується досить просто та  швидко – в цьому  полягає одна з його переваг. Звичайно, бажано довірити обшиття фасаду професіоналам, але в цілому алгоритм доступний для освоєння будь-якій людині, що володіє мінімальною вправністю.

Основні етапи роботи:

  • Підготовка основи. Фасад необхідно проінспектувати, при необхідності – виконати його ремонт та  зміцнення. Також бажана обробка протигрибковими та  антибактеріальними складами.
  • Монтаж кронштейнів. По розмітці на фасад встановлюються кронштейни, до яких потім будуть кріпитися елементи каркасу під металлосайдінг.
  • Тепло- та  гідроізоляція. Якщо проект це передбачає, виконується монтаж утеплювача, який закривається мембраною, що захищає стіну від вітру та  опадів.
  • Монтаж каркасу. На кронштейни кріпляться напрямні для сайдингу та  проміжні стійки.
  • Монтаж ламелей. Краї кожної ламелі заводяться в пази напрямних. Для кріплення до стійок використовуються кліпси-кляммери, які при встановленні  таких ламелей ховаються під обшивкою.

На завершальному етапі встановлюються додаткові елементи: стикувальні планки, куточки, нащільники та інші.

metallosayding-mehbud

Як доглядати за обшивкою

Металлосайдинг – не самий примхливий фасадний матеріал, але  й за ним потрібно ефективно доглядати. Щоб обшивка прослужила якомога довше, варто дотримуватися кількох простих рекомендацій:

  • Після завершення монтажних робіт поверхню бажано очистити від пилу та будівельного сміття, а потім уважно оглянути.
  • Всі виявлені подряпини та  інші пошкодження потрібно зачистити й  обробити інгібітором корозії, а потім пофарбувати складом, що захищає метал від контакту з вологою.
  • Небажано кріпити будь-які навісні конструкції на саму обшивку з сайдинга. Якщо необхідна їх установка – слід монтувати незалежний каркас. Недивлячись на те, що металлосайдінг від заводу «Мехбуд» володіє хорошим захисним покриттям, регулярне його намокання може спровокувати корозію. Щоб уникнути пошкодження ламелей не допускайте потрапляння стоку даху на обшитий фасад, обладнавши ефективну водостічну систему.
  • 2 6
  • 1 7
  • 6 4
  • 5 6
  • 4 4
  • 3 3

Металлосайдинг це матеріал з високою універсальністю та гарноми  експлуатаційними якостями (міцність, довговічність, стійкість до кліматичних впливів). Крім того, обшивка з металлосайдингу монтується швидко та з невеликими витратами, а після монтажу виглядає досить привабливо.

В цілому ж якісний металлосайдінг відмінний вибір майже для будь-якого фасаду як з точки зору економії, так й з точки зору практичності!

author
Владимир Рубленко
Про автора:

  Эксперт по фасадному строительству. Ведущий специалист по работе с корпоративными клиентами. ПрАТ “Завод Мехбуд”. Предоставление квалифицированной консультации по вопросам фасадн...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі