Альтернативи паркану-жалюзі
23 Березня, 2023
516  

Альтернативи паркану-жалюзі

otdelka-stolbov-zabora

Паркан-жалюзі володіє рідкісною властивістю: він закриває ділянку від сторонніх очей, захищає від несанкціонованого проникнення,одночасно пропускаючи сонячне світло та повітряні потоки. Власнику не потрібно шукати компроміс між комфортом та безпекою, – є можливість придбати «все в одному»! Це чудовий варіант для огорожі приватного будинку та підприємства.
Проте, паркан-жалюзі не є незамінним. На ринку є альтернативи, з якими ви можете ознайомитися у цьому матеріалі.

vorota i kalitki

Паркан Ранчо

Огорожа не просто так отримала свою назву. Першою сферою використання парканів були американські пасовища, городи, ферми. Раніше огорожі виготовлялися  з дерева. Це були найпростіші варіанти, які виготовлялися для однієї мети: захистити ділянку від тварин. Сьогодні можна придбати металеву модель. Еволюціонувала і дизайнерська сторона питання: тепер паркан Ранчо – ще і справжня прикраса .

Огорожа складається з довгих ламелей, розміщених паралельно. Зазвичай між елементами залишається невеликий проміжок, призначений для пропускання сонячних променів та повітря. При бажанні можна знайти модель без проміжків.

Стрімкий розвиток парканів Ранчо зробили їх гарним  варіантом не тільки для заміських ділянок. Огородження використовуються в міських приватних секторах, житлових комплексах, ресторанах, готелях.

Переваги паркану Ранчо

  • Легкість  встановлення . Ламелі, з яких складається огорожа, легкі. Вони можуть монтуватися на будь-який каркас. Отже, немає необхідності облаштовувати міцний фундамент.
  • Варіативність. Паркан Ранчо надає широкі можливості для втілення в життя цікавих дизайнерських рішень. Можна комбінувати ламелі різних кольорів, міняти відстань між ними.
  • Універсальність. Паркани не мають конкретної сфери застосування. Вони будуть доречні практично скрізь.
  • Надійність. Металеві огорожі – ефективний захист ділянки.
    Єдиний момент: проміжкі  між ламелями повинні бути однаковими по всьому периметру, інакше не вдасться домогтися візуальної привабливості.

Паркан Ромбо

Паркан Ромбо – це чудова альтернатива парканам-жалюзі, який є інноваційним рішенням для огородження територій і створення унікального дизайну.

Альтернатива паркану-жалюзі – Ромбо має такі переваги:

  • Міцність та надійність. Паркан Ромбо виготовляється з високоякісних матеріалів, які здатні витримувати екстремальні погодні умови, удари та вплив часу.
  • Стійкість до вітру, що робить його ідеальним вибором для встановлення у відкритих та вітряних місцях. Крім того, паркан має більш жорстку конструкцію, ніж жалюзійні огородження, що забезпечує більший ступінь безпеки та захисту від вторгнення.
  • Крім того, паркан Ромбо має більш високий рівень приватності, оскільки він повністю закриває огляд з вулиці на ділянку, тоді як жалюзійні огородження не дають повного захисту від поглядів з боку.

Огорожа з ДПК

ДПК – деревно-полімерний композит. Раніше цей матеріал використовувався для створення  покриттів для підлоги , проте з розвитком технології виробництва «перекочував» в індустрію парканів. Говорячи  мовою науки , ДПК – це деревина, змішується з мономерами, які згодом полімерізуются. У підсумку виходить суміш, яка не поступається за технічними характеристиками звичайній деревині та навіть керамічній плитці.

ДПК – надійний матеріал. При правильному використанні паркан здатний простояти 30 років і навіть більше. Головне – захищати його від механічних пошкоджень, вогню та  підвищеного рівня вологості.

Інші переваги паркану з ДПК

  • Простий монтаж. Алгоритм схожий на встановлення паркану Ранчо. По-перше, не потрібно проводити складні підготовчі роботи. По-друге, від виконавця не потрібно наявність особливих навичок та  досвіду.
  • Міцність. Огородження володіють стійкістю до помірного фізичного впливу: вигинів, ударам.
  • Невибагливість. Паркан не потрібно обробляти лаками та маслами.

Існує велика різноманітність моделей з ДПК. Витративши трохи часу, можна знайти оптимальний варіант для будь-якої ділянки.

vorota-iz=terrasnoy-doski

Штахетник

Огорожа з штахетника – це вічна класика. Зазвичай вона  уявляє собою низьку огорожу, що складається з вертикально розміщених елементів. Особливо популярні такі паркани в Америці, ви їх часто бачите у фільмах. Україна останнім часом не пасе задніх: огорожі зі штахетнику  знайшли стабільний попит на вітчизняному ринку.

Спочатку паркани робилися з дерева. Сьогодні вони виробляються з металу і навіть з ПВХ.

Чим хороші паркани-штахетник

  • Створення правильної атмосфери. Штахетники дарують відчуття затишку. Найімовірніше, так відбувається, тому що огорожі раніше використовувалися в спокійних заміських населених пунктах. Вони просто не асоціюються з шумом і метушнею  великого міста.
  • Доступність. Паркани коштують порівняно недорого.
  • Надійність. Встановіть високу огорожу з металевого паркану – та ви перетворите милий парканчик в надійного захисника.
  • Довговічність. Дерев’яний паркан служить до 35 років. Металеві моделі при вірний  експлуатації легко «переступають» позначку в 50 років. Купівля якісного паркану – це один раз і надовго.

Такий паркан – відмінний варіант для тих, хто цінує не тільки захисні якості огорожі, але і візуальну привабливість та  атмосферність

zabor-dlya-kotedga

Висновок

Вас з якоїсь причини не влаштовує паркан-жалюзі? На ринку є гідні альтернативи: починаючи з особливо надійного паркану Ранчо, закінчуючи старим добрим штахетником. Сучасний асортимент дозволяє в лічені хвилини підібрати відповідну огорожу для конкретного об’єкту. Вдалого вибору!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі