Дешевий паркан Горизонт
18 Травня, 2021
354  

Дешевий паркан Горизонт

Паркан Горизонт від Мехбуд – одна з найбільш затребуваних модифікацій в сегменті глухих огорож. Досить широкі ламелі, які з’єднуються одна з одною за рахунок замків на довгих сторонах, формують максимально міцну і надійну структуру. Власне, висока надійність – це основна перевага паркану Горизонт, яка є ключовим аргументом при виборі моделі.

¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 16 1

Необхідність використовувати якісні матеріали і досить складні технологічні рішення підвищує собівартість таких огорож – тому дуже дешевими вони не можуть бути за визначенням. Але запит на дешевий паркан Горизонт на ринку є – і деякі недобросовісні виробники прагнуть його задовольнити, використовуючи не найоптимальніші методи.

Про те, до чого це може привести – розповімо в нашій статті.

3 5

Способи здешевлення глухих огорож

Дешевий паркан Горизонт – це фраза, в якій міститься внутрішнє протиріччя. Спочатку огорожа розроблялась як максимально стабільна, надійна і довговічна, тому і вимоги до неї висувалися неабиякі. Як наслідок – завод Мехбуд використовує для виробництва Горизонту якісний метал і сучасне обладнання, що дає можливість забезпечити конструкції відмінні механічні характеристики в поєднанні з відносно малою масою і естетичний зовнішній вигляд.

Таке рішення затратне – і тому конкуруючі виробництва прагнуть здешевити конструкцію. Робиться це за рахунок:

  • Використання більш тонкого і більш дешевого металу.
  • Спрощення конструкції замкових з’єднань.
  • Застосування ручних листогнучких верстатів для формування ламелей.
  • Зниження вимог до ефективності полімерного покриття.

Результат передбачуваний. З одного боку, собівартість знижується, і виробник може запропонувати покупцеві більш дешевий паркан Горизонт, зберігши при цьому свою норму прибутку. З іншого боку, така економія позначається на експлуатаційних якостях паркану – і краще вони від цього точно не стають.

Потенційні ризики при купівлі дешевого паркану

Як ми зазначили вище, основна перевага паркану Горизонт, та й в цілому причина для його покупки – висока надійність. Купуючи таку огорожу, замовник хоче отримати паркан, який:

  • Закриватиме ділянку від сторонніх поглядів.
  • Захищатиме від спроб проникнення на територію.
  • Прослужить довго, витримуючи вітрові навантаження і чинячи опір корозії.

На жаль, дешеві паркани Горизонт, які виробляються із сировини економ-класу в «гаражних» умовах, не забезпечують вирішення цих завдань на прийнятному рівні:

  • По-перше, мінімальна товщина металу (чим він тонше, тим більше економія) призводить до підвищеного ризику деформації. В першу чергу страждають місця кріплення. А також замкові з’єднання – ламелі вже через кілька місяців після монтажу можуть почати розходитися.
  • По-друге, зниження міцності замків обумовлено малою точністю штампування. Ручна обробка металу з формальним контролем якості не дозволяє добитися високої надійності таких з’єднань.
  • Нарешті, високий ризик розвитку корозії на вже встановленому огородженні. Пов’язано це з економією на полімерному покритті, а також з використанням дешевого металу з неякісною оцинковкою. При цьому варто мати на увазі, що будь-які прояви корозії знижують міцність конструкції – а для глухих парканів типу Горизонт вона дуже важлива.

Ось чому – навіть якщо не брати до уваги обмежену палітру в дешевому сегменті і поступове вигоряння відтінку – дешевий паркан Горизонт не варто розглядати як робочий варіант навіть при необхідності заощадити. Витрати при покупці зменшаться незначно – але, на жаль, це позначиться на надійності огорожі (а значить, і на безпеці території) цілком однозначно. Оптимальним вибором буде покупка хай не найдорожчої моделі – але при цьому у виробника, який використовує якісну сировину, сучасне обладнання і строго контролює відповідність будь-якого виробу стандартам.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі