Горизонт здорової людини та «Горизонт» курця
21 Січня, 2022
313  

Горизонт здорової людини та «Горизонт» курця

Як сайдинг стає Горизонтом

Сьогодні на ринку склалася багато в чому парадоксальна ситуація.

З одного боку, зростає попит на суцільні огорожі Горизонт — і це пояснюється відмінними експлуатаційними характеристиками паркану: міцністю, довговічністю та стійкістю до корозії.

З іншого боку, на ринку з’являються «аналоги» Горизонту, які є звичайним сайдингом. Звичайно, якостей оригіналу вони не мають, і тому часто стають причиною розчарувань у покупців.

Стаття допоможе вам розібратися в нюансах ситуації та ухвалити правильне рішення.

Горизонт від Мехбуд

Історія огорожі, сьогодні відомої як Горизонт, розпочалася у 2008 році. Перший паркан із такою конфігурацією був зібраний з ламелей Schlebach (Німеччина), а назву отримав завдяки своєму зовнішньому вигляду. До речі, назву огорожі дав син одного зі співробітників компанії, який прийшов до тата на роботу — так воно й закріпилося й досі.

Сьогодні паркан Горизонт, виробляється заводом Мехбуд за запатентованою технологією, а висока якість огорожі підтверджується сертифікатами. При цьому асортиментна лінійка ламелей Горизонт за всі ці роки розширилася, але паркан зберіг свої переваги.

  • Надійне з’єднання ламелів на стиках завдяки поздовжнім замкам
  • Високу міцність за рахунок додаткових ребер жорсткості
  • Надійність та довговічність, обумовлену використанням якісного металу з полімерним покриттям

“Горизонт”, який не Горизонту, а сайдинг

Починаючи з 2008 року компанія працювала над якістю та асортиментом, і тому популярність огорож Горизонт стрімко зростала. Це призвело до неминучої появи на ринку дешевих імітацій.

Починаючи з початку 2020 року, ми почали отримувати інформацію про «аналоги» Горизонту, які несумлінними виробниками випускаються під тією ж маркою. Насправді такі аналоги є звичайним металосайдингом, який схожий на горизонт тільки зовні. На жаль, деякі компанії вирішили скористатися зовнішньою схожістю сайдингу з популярним Горизонтом, і продавати свою продукцію значно дорожче. Хоча на практиці у сайдингу та оригінального Горизонту є ціла низка важливих відмінностей.

Сайдинг – це матеріал, призначений для фасадного оздоблення (і ми про це вже писали у статті нашого блогу). Оздоблювальний матеріал, нехай і виготовлений з металу, не має потрібної несучої здатності. А це означає, що при використанні як ламелі набірної огорожі сайдинг буде:

  • Провисати під власною вагою
  • Деформуватися
  • Прогинатися при найменших експлуатаційних навантаженнях
  • Розходитися на місцях з’єднання замків з утворенням великих щілин

Ще один важливий нюанс – товщина металу. Для виготовлення ламелей, які будуть використовуватися як елементи огорожі, потрібно застосовувати метал завтовшки не менше 0,45 мм (більше краще!). Для фасадного сайдингу, який використовується у зовнішній обробці, така товщина буде явно зайвою – облицювання намагаються максимально полегшити. Результат використання тонкого металу:

  • Проблеми з прогинами та деформацією
  • Ненадійна фіксація у місці кріплення (кріплення просто «розриває» тонкий метал).

Важливо! Будь-які розриви та заломи металу – це ділянки, на яких полімерне покриття відшаровується від основи. В результаті металевий сайдинг, який використовується при монтажі паркану, іржавіє значно швидше, ніж такий самий сайдинг, який використовується за прямим призначенням – як зовнішній обшивки.

Що робити покупцеві

Отже, потенційний покупець виявляється у складній ситуації:

На ринку є оригінальний Горизонт від Мехбуд, виготовлений з дотриманням технології та запатентований.
Є дешевша (іноді ненабагато дешевша за оригінал) імітація — фасадний металосайдинг, який продають під назвою Горизонт або пропонують як аналог.

Що робити у такій ситуації?

  • Оптимальне рішення — не економити на собі, на довговічності та надійності огорожі та замовляти оригінальний Горизонт. Очевидний плюс – гарантія якості від виробника.
  • Компромісне рішення — не переплачувати за «Горизонт», який є сайдингом, а взяти звичайний металосайдинг і змонтувати паркан на його основі. Так, вийде не настільки надійно і довговічно, але при посиленні каркаса (максимальний крок – 1м, при більшій довжині ламелі сайдинг починає провисати) вийде непогана огорожа.

Чого робити не варто в жодному разі? Не варто купувати «аналог» Горизонту, тому що так ви гарантовано переплачуєте за сайдинг (+100 гривень за «Горизонт» у назві) і не отримуєте навіть близько потрібних для використання в конструкціях, що захищають, характеристик. Більше того, ви навіть не зможете компенсувати недоліки сайдингу за механічними якостями — тому що продавець вас запевнятиме, що це «точний аналог Горизонту, дешевший, але з тими ж характеристиками». Ні, не з тими ж – але переконатися в цьому ви можете вже після монтажу паркану, що стане дуже неприємним сюрпризом.

Висновок, на жаль, невтішний: несумлінних продавців на ринку стає все більше, і тому при покупці комплектуючих для огорож варто бути дуже уважним. Оптимальне рішення – замовляти продукцію від перевіреного виробника, який може підтвердити її якість сертифікатами та обов’язково надає гарантію.

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі