Як прикрасити заміську ділянку на Новий Рік?
20 Січня, 2022
840  

Як прикрасити заміську ділянку на Новий Рік?

novogodnie-ykrashenie-ychastka

Новий Рік вже на підході (хто думав, що до нього ще о-го-го – дивіться на календар та дивуйтеся!). Так що саме час планувати пришання ділянки до новорічних та різдвяних свят. Залишати це на останній момент не варто – так вам майже гарантовано не вистачить часу на реалізацію всіх задумів, так і потрібних прикрас в магазинах може не виявитися.

І навіть якщо ви вже виділили день в кінці грудня, який присвятите саме прикрашанню заміської ділянки, то з дизайнерськими ідеями варто познайомитися вже сьогодні! Хто знає, може, якась надихне і вас?

Ялинка, сніговик та  садові скульптури

Всі прикраси на ділянці варто поділити на 3 великі групи:

Декор майданчика перед будинком.
Декор фасаду.
Декор периметру та  доріжок.
Це, до речі, не формалізм, а цілком раціональний підхід: так ви зможете створити цілісну картину, яка буде дійсно залучати заздрісні погляди сусідів.

novogodnie-ykrashenie-ychastka

Почати варто з центральної частини композиції з прикрашання майданчика перед будинком. Традиційно тут розміщують якийсь великий об’єкт, який задає тон всьому іншому:

  • Ідеальний варіант – це, звичайно, ялинка або сосна. Якщо хвойне дерево росте у вас на ділянці, то, вважайте, ви вже перемогли. Досить буде «облагородити» його основу та  прикрасити дерево гірляндами які світяться

Зверніть увагу! Використовувати штучну ялинку теж можна, але (нехай і парадоксально) екологи рекомендують віддавати перевагу рубаним соснам та смерекам. Так що якщо ви хочете допомогти справі охорони природи – сміливо купуйте дерево на ялинковому базарі (головне, щоб з биркою, тобто не від браконьєрів).

  • Замість ялинки можна прикрашати і листові дерева, що скинули листя на зиму. Гілки з тонкими гірляндами в темний час доби виглядають дуже мальовничо!
novogodnie-ykrashenie-ychastka
  • Крім дерев на майданчику перед будинком можна встановити садову скульптуру. Універсальні новорічні рішення, які не втрачають актуальності – це сніговики, Діди Морози та сани з оленями. Ну, а в 2019 році гріх не прикрасити свою ділянку свинкою – як-не-як, символ року.
    При виборі центральної композиції важливо дотримуватися помірності. Все-таки завдання полягає у формуванні максимально органічного дизайну, так що цей об’єкт повинен виділятися – але не домінувати.

Прикрашаємо будинок

Сам будинок теж можна – та треба – прикрасити. Фасад, обшитий сайдингом або оброблений декоративними панелями, сам по собі виглядає привабливо, але до нового року його можна задекорувати, перетворивши в справжне святкове полотно.

Основні елементи декору:

  • Сяючі гірлянди (як традиційні, лінійні, так і «дощики», «сітки» та фігурні композиції).
  • Прикраси з штучних та натуральних ялинових гілок, червоних стрічок, дзвіночків та інших традиційних новорічних елементів.
  • Сніжинки.
  • Штучний сніг (так, з натуральним снігом на Новий Рік нам щастить, на жаль, рідко).

Де ж саме на фасаді ці елементи можна розміщувати?

Універсальне рішення – лиштви вікон. Вікна при цьому виявляються «рамах» які світяться , що надає всій конструкції святкового вигляду.

novogodnie-ykrashenie-ychastka
  • Ще одне місце, яке традиційно прикрашають гірляндами – ковзани та откоси дахів. У нічний час підсвічений дах теж створює атмосферу свята.
  • Якщо фасад будівлі оздоблений металевими панелями, то в зазори між ними теж можна укладати тонкі світлодіодні гірляни. Виглядають такі «просвічуючи» стіни дуже незвично.
  • Ну, і не забувайте за вхід у будинок. Гірлянда на вхідних дверях, світильники з боків –  ваші гості відразу зрозуміють, що в новорічні свята в цьому будинку їм точно будуть раді.
  • До речі, гірляндами та  новорічними ліхтариками варто підсвітитиі також доріжки на ділянці: так навіть в темний час доби можна буде прогулятися на свіжому повітрі, помилувавшись прикрашеним двором.

Паркан, ворота та хвіртка як арт-об’єкти

Прикрашаючи будинок та ділянку до Нового Року, багато хто забуває про огорожі, та абсолютно даремно. Прикрашений паркан та задекорована хвіртка створять новорічний настрій не тільки у вас вдома, а й на всій вулиці!

Що ж тут можна зробити?

По верху огорожі пускаємо гірлянду –  яка світиться, або зроблену з ялинових гілок. Такі гірлянди можна комбінувати. Головне – пам’ятати про ризик пожежі.

  • Опорні стовпи, на яких кріпиться паркан, прикрашаємо ліхтариками або невеликими новорічними фігурками. Якщо на стовпах вже встановлені ліхтарі, їх можна просто задекорувати стрічками або різнокольоровими світлофільтрами.
  • Ворота та хвіртку прикрашаємо так само, як і двері в будинок. Якщо заїзд  на ділянку знаходиться на  території яка охороняється , то не варто використовувати дорогі гірлянди – ризик їх розкрадання або пошкодження вандалами дуже високий. Так що можна обмежитися простою вініловою наклейкою, та підсвічуванням, розміщеним  всередині двору.

Зсередини огорожу теж прикрашаємо, підсвічуючи гірляндами або навісними ліхтариками.

Корисні поради

Допомогти прикрасити заміську ділянку до Нового Року вам можуть кілька порад:

  • Мінімалізм краще еклектики. І дійсно, не варто завішувати всі і вся гірляндами, ліхтарями та сніжинками: так за декором загубиться фасад, і цілісної картини не вийде. Краще обрати кілька елементів та зібрати їх в єдину систему.
  • Єдина кольорова гамма – «наше все». Так, новорічні прикраси традиційно виробляються в «класичних» кольорах, але все ж стежте, щоб відтінки перебували в гармонії.
  • Ділянка повинна виглядати гарно як в день, так і вночі. Багато хто  прикрашають фасад, паркан та саму ділянку тільки світильниками, і в результаті  вранці і вдень такий двір виглядає дещо занедбаним. Додайте яскравих акцентів, замаскуйте дроти та лампи стрічками, сніжинками та ялинковими гілками – і ваш двір буде ловити заздрісні погляди 24 години на добу.

І головне – не забувайте про безпеку. По-перше, гірлянди потрібно встановлювати на негорючих основах (з цієї точки зору ідеальними будуть металеві паркани та металеве  облицювання фасаду). По-друге, всі горючі матеріали розташовуйте так, щоб ризик їх контакту з феєрверками та бенгальськими вогнями був мінімальним.

Дотримуйтесь цих порад, проявляйте фантазію – та ваш двір протягом усіх новорічних та різдвяних свят буде виглядати просто приголомшливо! Зрештою, адже Новий Рік – це свято для всіх!

outdoor-christmas-lighting
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі