Металеві парапети: особливості та переваги
15 Лютого, 2022
1094  

Металеві парапети: особливості та переваги

При встановлені  парканів  з бетону, цегли, дерева або металу деякі конструктивні елементи огорож вимагають додаткового захисту. Для цієї мети використовуються різні фасонні вироби, але одними з найбільш популярних є парапети.

Парапет – це поздовжня накладка, яка захищає основу огорожі або її верхню межу від вологи та  механічних навантажень. Для виробництва парапетів використовуються найрізноманітніші матеріали, але найчастіше при монтажі сучасних огорож встановлюють парапети з тонколистового металу.

Де використовуються металеві парапети?

metall-parapetu

Місце встановлення  парапету визначається конструкцією паркану :

  • Якщо секції паркану мають значну ширину, то парапет найчастіше монтується на верхній межі. Таким чином захищають огорожі з бетону або цегли.
  • При встановленні огорож з металевого профілю («Ранчо», «Горизонт», «Жалюзі») необхідність в захисті від вологи відсутня – метал з полімерним покриттям та сам добре протистоїть корозії. В цьому випадку парапет встановлюется  під секцією, накриваючи основу паркану  та  захищаючи бетонний або цегляний «подіум» від впливу вологи.
  • 01 1
  • 04 1
  • 03 1
  • 02 1
  • 05 1
  • 1 1

Різновиди виробів

При монтажі металевих панельних огорож використовуються металеві парапети двох типів:

metallizeskie-parapetu
  • П-подібні – встановлються  поверх фундаменту паркану, захищаючи основу  від намокання та  зміцнюючи його межі.
  • Двосхилі – монтуються там же, але при цьому забезпечують більш ефективне відведення води.

Важливо! При виборі двускатного парапету варто віддавати перевагу моделям, у яких ширина центральної плоскої частини приблизно дорівнює товщині секції або трохи менше її. Так конструкція буде виглядати більш акуратно, та при цьому їй буде забезпечений максимальний  захист від вологи.

metallizeskie-parapetu

І П-образні, та  двосхилі металеві парапети оснащуються бічними вертикальними виступами. Ці виступи використовуються для фіксації на основі, та забезпечують додатковий захист від затікання дощової й талої води.

Вибір матеріалу

Металеві парапети виробляються з тонколистової сировини товщиною від 0,45 до 0,7 мм. Найчастіше використовуються такі різновиди:

metallizeskie-parapetu
  1. Парапет з оцинкованої сталі. Найдешевший варіант, який зазвичай використовують для мінімізації витрат або в якості тимчасової конструкції. Незважаючи на наявність цинкового шару, схильний до корозії – з часом може почати іржавіти (особливо в місці кріплення).
  2. Парапет з металу, пофарбованого порошковим пігментом або покритого полімером. Такі покриття надійно захищають основу від корозії, крім того, виглядають вони куди більш привабливо.

Іноді використовуються також алюмінієві парапети – теж з порошковим або полімерним покриттям. Але висока пластичність алюмінію та його висока ціна (у порівнянні з оцинкованої сталлю) роблять такі вироби менш затребуваними.

metallizeskie-parapetu

Переваги  парапетів з тонколистового металу

Поряд з іншими фасонними виробами з листового металу компанія «Мехбуд» виробляє також парапети, призначені для ефективного захисту огорож. У металевих виробів з захисно-декоративним полімерним покриттям є ряд незаперечних переваг:

  • Міцність.
  • Довговічність (захист від корозії продовжує термін експлуатації).
  • Невелика маса.
  • Простота підгонки за габаритами паркану та  монтажу.
  • Можливість виробництва майже по будь-яким габаритам.

Крім того – це дуже важливо – металеві парапети візуально гармоніюють з такими сучасними захисними конструкціями як паркани-жалюзі або панельні огорожі ). Це стосується як конфігурації фасонних деталей, так і їх кольору. Застосування порошкового фарбування та  захисних полімерів (ПВДФ, пурал, поліестер, пластизол) дає можливість виробляти парапети в тій же кольоровій гамі, що й самі секції парканів – тому деталі ідеально вписуються в загальний дизайн.

metallizeskie-parapetu

В цілому ж металеві парапети для парканів від компанії «Мехбуд» будуть гідними елементами оформлення для будь-якої сучасної огорожі.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі