Міні-блоки для парканів: ідеальна основа для сучасної огорожі
5 Липня, 2022
173  

Міні-блоки для парканів: ідеальна основа для сучасної огорожі

Сучасна огорожа може бути зведена за різними схемами. Проте найчастіше використовується комбінована композиція. Основу складає конструкція з бетонного моноліту, цегли чи природного каменю, а для заповнення секцій використовуються металеві, композитні або дерев’яні елементи.

Саме така комбінована конструкція є найбільш практичною, естетичною та витривалою. Проте дуже важливо, аби для виготовлення несучих елементів використовувався якісний матеріал.

Керамічні та гіперпресовані блоки у сучасних парканах

Цокольні частини та стовпи сучасних парканів часто кладуть з каменю — природного або штучного. При цьому у основних різновидів матеріалу є важливі особливості:

  • Природній камінь непогано виглядає, має гарні показники міцності та витривалості. Проте неправильна форма ускладнює процес монтажу. Крім того, нерівномірна товщина шва між камінням знижує міцність конструкції в цілому.
  • Силікатна цегла — максимально доступна за ціною, проте майже непридатна для заявленої мети. Без спеціальної обробки силікатна цегла масового виробництва дуже скоро починає руйнуватися через вплив вологи та кліматичних факторів. Та й виглядатиме такий паркан доволі «дешево».
  • Керамічна та гіперпресована цегла — це те, що потрібно для зведення несучих елементів паркану. З одного боку, матеріал виглядає максимально презентабельно. З іншого — щільна структура забезпечує цеглі такого типу високу стійкість до зовнішніх впливів.

Переваги міні-блоків

Найбільш поширений форм-фактор виробів для кладки стовпів і цоколів парканів та огорож — це порожнисті міні-блоки. Вони мають відносно невеликі розміри, що забезпечує уніфікацію матеріалу та дає змогу використовувати міні-блоки для кладки паркнів будь-якого розміру та конфігурації. Крім того:

  • Порожнини всередині кожного блоку виконують одразу кілька функцій. По-перше, вони зменшують масу матеріалу, а значить, знижують навантаження на фундамент паркану і спрошують монтаж. По-друге, наявність порожнин підвищує адгезію з цементним розчином при кладці паркану.
  • Ідеально точні геометричні параметри кожного з блоків дозволяють підганяти їх максимально щільно. Результат — швидка кладка несучої частини паркану та акуратний вигляд стовпів-цоколя.
  • Зрештою, варто сказати кілька слів про матеріал. Щільна цегла високої міцності забезпечує паркану потрібні несучі властивості — при цьому вона не боїться зовнішніх кліматичних впливів і не втрачає привабливості з часом.
1

Блоки для паркану від українського виробника: особливості та переваги

Якщо ви плануєте обрати якісні міні-блоки для паркану, огорожі чи іншої конструкції — то звертати увагу варто перш за все на продукцію від відомих виробників.

Міні-блоки від українського виробника виробляються на базі спеціальної суміші:

  • Подрібнена мінеральна сировина — граніт та вапняк у різних пропорціях
  • Білий чи сірий цемент високої марки
  • Пігменти для надання готовому виробу потрібного кольору
  • Додаткові компоненти, які покращують механічні та естетичні властивості суміші

Для виготовлення застосовується методика гіперпресування — тобто обробки з використанням високого тиску. Окрім отримання міні-блоку з ідеальною формою та точно витриманими геометричними параметрами, гіперпресування забезпечує ще й високу ступінь ущільнення суміші мінеральної основи та в’яжучого компоненту. Внаслідок цього зменшується порозність готового виробу, що й забезпечує йому цілу низку функціональних переваг:

  • Міцність М300, що переважає міцність цільного натурального каменю
  • Мінімальний рівень водопоглинання (до 3-4%% по масі).
  • Стійкість до низьких температур (морозостійкість на рівні F200).

Крім того, при виробництві використовуються пігменті, стійкі до вологи та ультрафіолетового випромінювання. Саме тому паркан, основу якого складатиме конструкція з міні-блоків українського виробника, довго не втрачатиме первинний колір.

2

Поєднання з парканами від компанії «Мехбуд»

Міні-блоки українського виробника є оптимальними для використання у комбінації з металевими огорожами від «Мехбуд» — хай то буде Ранчо, Горизонт чи Жалюзі. Перш за все це пояснюється високими механічними показниками — гіперпресовані блоки мають високі показники міцності, і тому не руйнуються навіть при комбінування з достатньо довгими металевими ламелями на основі профільованого металу.

Важливий нюанс! Для поєднання з металевими панельними огорожами від «Мехбуд» варто використовувати блоки для парканів з гладенькою текстурою. Це обумовлено тим, що саме такі блоки краще поєднуються з закладними для кріплення металевих елементів.

Ще один важливий фактор — дизайн. Ламелі «Мехбуд» можуть бути виготовлені в різних кольорах, і тому не завжди можливе використання класичної керамічної цегли. У випадку з міні-блоками українського виробника є доступ до широкої палітри, яка включає такі кольори:

  • Білий
  • Жовтий
  • Бордо
  • Кава
  • Шоколад
  • Сірий тощо.

Крім того, в лінійці є й комбіновані кольори, такі як Маракеш, Меріда чи Візантія. Ці дизайни також виглядають дуже привабливо — і відмінно поєднуються з дизайнерськими ламелями від «Мехбуд».

640

Таким чином, комбінуючи міні-блоки з металевим парканом «Мехбуд», ви отримуєте сучасну, сильну та надійну огорожу. Монтувати її буде значно простіше, ніж при використанні інших матеріалів — а прослужить вона не менше кількох десятиліть!

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі