Новий погляд на заповнення воріт та хвірток
1 Лютого, 2022
6005  

Новий погляд на заповнення воріт та хвірток

Хороший будинок не можна придбати. Його можна тільки створити самому.

Хвіртки та ворота – є важливою частиною огорожі, яка формує перше враження про будинок та його господаря. Тому вони повинні бути гарні, міцні, а також витримані в одному стилі з парканом та гармонуючі з будинком.

Компанії, що надають послуги по встановленню автоматичних відкатних та розпашних воріт, зазвичай заповнюють ворота та хвіртки тими ж профільними елементами, що і паркани. Однак, зараз можна поєднувати різні металеві профілі, які зроблять акцент на вхідній групі та виділять її серед загальної системи огорожі ділянки.

Ворота та хвіртки: вимоги до заповнення

Плануючи монтаж огорожі, ми часто звертаємо увагу на основні секції огорожі, але втрачаємо з уваги ворота та хвіртки. Тим часом такі елементи дуже важливі: саме з ними ми будемо контактувати найчастіше. Ось чому до вибору матеріалів для їх виготовлення варто поставитися дуже уважно.

Яким же має бути заповнення воріт і хвірток:

  1. Перша вимога – порівняно невелика маса. Якщо мова йде про орну  конструкцію, то занадто важка стулка буде тиснути на петлі, викликаючи їх деформацію та перекошуючись. У випадку з відкатними воротами (як ручними, так і автоматичними) ускладнення стулки  теж небажано, оскільки воно призведе до підвищеного зносу механізму.
  2. Далі йде  механічна міцність. Рухома частина огорожі відчуває не тільки статичні, але й динамічні навантаження, тому вона за визначенням повинна бути міцніше, ніж основні секції. Якщо ж врахувати попередній пункт вимог, то необхідно робити вибір на користь легких конструкцій зі значною жорсткістю.
  3. Стійкість до зовнішніх впливів теж гранично важлива. Навіть при наявності даху або піддашку  полотно стулки буде піддаватися   намоканню, та  систематичному  потраплянню прямих сонячних променів (а це і перепади температури, і УФ-опромінення). Щоб конструкція якомога довше зберігала міцність та зовнішній вигляд, що не деформуючись, робити її потрібно з максимально міцних матеріалів.
  4. Про зовнішній вигляд було сказано вище, але все ж варто повторитися: ворота та  хвіртка це частина єдиного ансамблю, і тому вони повинні органічно вписуватися в загальний вигляд огорожі (і в загальний дизайн ділянки).

З усіх перерахованих вище точок зору найбільш вигідним матеріалом для заповнення воріт та хвірток буде метал з полімерним покриттям. Але звичайні листи металу виглядають недостатньо привабливо, тому від них все частіше відмовляються на користь набраних конструкцій.

Металеві ламелі, які використовуються для виробництва секцій огорож – ідеальний варіант. Вони легкі, міцні і довговічні, та й виглядають дуже привабливо. Тим більше що технологія їх монтажу відпрацьована дуже добре – і про неї ми коротко розповімо в наступному розділі.

otkatnue-i-raspashnue-vorota

Завод «Мехбуд» пропонує по-новому поглянути на заповнення воріт та  хвірток. Підприємство виготовляє металеві ламелі для парканів, які можуть використовуватися для заповнення воріт та  хвірток.

Ворота та хвіртки можуть бути заповнені ламелями наступних парканів-жалюзі

Преміум »,
«Ексклюзив Лего»,
«Класік»,
Крім того, можуть використовуватися складальні ламелі, які застосовуються при монтажі традиційних металевих огорож:

«Ранчо»
«Штакетник»
“Горізонт ”
«Брус стіновий»

Довжина ламелей вище перерахованих парканів  може бути довжиною до 10 м. Це дозволяє зробити ворота та  хвіртку різної ширини. Крім того, якщо встановлено дерев’яний або цегляний паркан, то ворота і хвіртка можуть бути зроблені з оцинкованої сталі з полімерним покриттям , що поєднуються або контрастують за кольором з основним парканом та стовпами, а також з текстурою під дерево або метал.

  • 39
  • 37
  • Стандарт
  • 42
  • 24 1
  • 25 1
  • 18 2
  • 8 6

Варіанти заповнення воріт та хвірток з використанням металевих набраних елементів

Загальна схема конструкції залишається незмінною незалежно від того, які саме ламелі будуть обрано для заповнення. З іншого боку, вибір моделі значною мірою визначає і зовнішній вигляд воріт, та їх експлуатаційні якості – так що проаналізувати асортимент перед оформленням замовлення варто якомога уважніше.

«Ранчо»

Використання горизонтальних ламелей, розташованих на певній відстані один від одного дозволяє максимально полегшити стулку воріт. Водночас  ламелі типу «Ранчо» – ідеальний варіант для приватного сектору в тому випадку, якщо від конструкції не потрібна підвищена міцність:

Горизонтальний монтаж міцних металевих панелей забезпечує жорсткість та відсутність деформації навіть на не великих стулках.
Вентильована конструкція добре проглядається та  не перешкоджає повітрообміну.
В цей же час стулка (з огляду на невелику масу) легко переміщується на петлях або роликах, що спрощує експлуатацію конструкції в рази.

  • 3
  • 5
  • 1
  • 2

«Брус» та «Горизонт»

Альтернативою хвірток із заповненням профілем «Ранчо» можуть стати конструкції з суцільною підгонкою ламелей (профілі «Горизонт» та «Брус») Зовні вони відрізняються досить сильно, а ось з точки зору експлуатаційних характеристик ці вироби досить схожі:

Особлива конструкція замків на поздовжніх сторонах ламелей дозволяє формувати посилені ребра жорсткості, які підвищують міцність та стійкість до деформацій.
Профіль набраних елементів забезпечує оптимальне поєднання легкості та міцності.
Суцільна  конструкція не проглядається та  не продувається, тому вона буде органічно поєднуватися з суцільними ж секціями огорожі.

 «Штахетник»

Використання металевих «штахетник» теж можливо – причому їх можна застосовувати як для монтажу вентильованих, так і для складання суцільних полотен для хвірток і воріт. При цьому:

  • Вертикальне розташування елементів дозволяє органічно вписати стулку в зовнішній вигляд традиційної огорожі.
  • Конструкція ламелей (в лінійці представлені два профілі С-образний і Ω-образний) забезпечує їх міцність та жорсткість.

За великим рахунком, ми отримуємо звичний нам штахетник – але виготовлений з металу, і тому більш міцніший та довговічний

zabor-dlya-doma

Жалюзі в конструкції воріт та хвірток

Якщо ж ви хочете зробити стулку воріт або хвіртки максимально зручною, надійною та  сучасною, то зверніть увагу на лінійку парканів -жалюзі. У ній представлені ти основні моделі:

«Преміум»
«Ексклюзив Лего»
«Класик»
Вони відрізняються конструкцією ламелей, товщиною металу та рядом експлуатаційних параметрів (міцністю, стійкістю на прогин та  ін.). Але в цей же час у всіх таких конструкцій є ряд загальних переваг, важливих саме для стулок воріт та хвірток:

Діагональне розміщення ламелей з використанням критого кріплення підвищує стійкість стулки до деформації: заповнення саме по собі стає комплексом з ребер жорсткості.
Конструкція виходить вентильованого, а крім того – вона забезпечує потрапляння сонячних променів на територію перед воротами або хвірткою. Причому зсередини вона проглядається в рази краще, ніж зовні, що теж буде плюсом.
Важлива перевага ламелей-жалюзі для заповнення хвіртки або воріт – презентабельний зовнішній вигляд. Виглядає така стулка чудово. І відмінно гармонує як з секціями з сучасних матеріалів, так і з традиційними цегляними та кам’яними огорожами.

  • 13
  • 11 1
  • 4 4
  • 13
  • 014
  • 23

Переваги монтажу металевих ламелей

Заповнення воріт та  хвірток металевими ламелями, виробленими на заводі «Мехбуд» забезпечить:

  • високу стійкість воротного полотна до корозії;
  • надійність і міцність закріплення до рами воріт;
  • легкість монтажу;
  • естетичну привабливість – різні кольори фарбування по каталогу RAL та текстури (дерево, камінь).

Застосування металевих ламелей виправдано не тільки при монтажі основних секцій огороджувальних конструкцій, але і при виготовленні хвірток та  стулок воріт (як орних, так і відкатних). Використання подібних виробів забезпечує рухомим конструкцій цілий ряд переваг – як естетичних, так і функціональних. Статистика наочно показує, що вибір на користь металевого заповнення хвіртки або воріт в рази збільшує термін безпроблемної експлуатації виробів.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі