Поштова скриня на паркані: стильний аксесуар або непотрібна деталь?
28 Січня, 2022
622  

Поштова скриня на паркані: стильний аксесуар або непотрібна деталь?

Ще нещодавно поштова скринька була невід’ємною деталлю будь-якого паркану: для багатьох будинків він є єдиним джерелом отримання кореспонденції. Сьогодні ж роль паперових листів, квитанцій та інших сповіщень стрімко зменшується – але, поки держава остаточно не переїхала в смартфони громадян, листоноші справно розносять кореспонденцію. А це означає, що кудись її потрібно складати?

Якою  повинна  бути поштова скринька?

Якщо ідея збирати конверти та  газети у бруді  за хвірткою вас не надихає, тоді варто подумати про встановлення  поштової скриньки. Конструкція ця досить проста, але все ж  таки до неї висуваються цілком логічні вимоги:

poztovuy-yachuk na zabore

По-перше, скринька повинена бути розташований так, щоб листоноші було зручно класти туди кореспонденцію, а вам було зручно діставати її.
По-друге, сам відсік для листів повинен бути максимально герметичним. Пошта часто страждає від вологи, так що наявність надійної кришки обов’язково.
По-третє, місткість повинна бути достатньою. Навіть якщо ви не плануєте виписувати газети, краще встановити скриньку  побільше – так листи і рекламні проспекти точно не будуть з нього вивалюватися та  розлітатися по двору чи вулиці.
Вандалостійкість – корисна якість для будь-якої скриньки . Звичайно, особливо цінні листи туди потрапляють рідко, але все одно буде сумно, якщо  конструкцію пошкодять хулігани.
Ну, і головна вимога – естетика. Скриньку  можна або зробити максимально непомітною , або навпаки, перетворити в стильний аксесуар. У другому випадку конструкція повинна гармонійно поєднуватися з іншим парканом  за стилем, та  за кольором.

poztovuy-yachuk na zabore

Види поштових скриньок

На заході популярна конструкція «ящик на стовпі» – вона виноситься за межі двору та  встановлюється ближче до проїзної доріжці для економії часу листоноші. У нас такі поштові скриньки не прижилися – їх якщо і встановлюють, то в таунхаусах або котеджних селищах. тобто на території, що охороняється.

poztovuy-yachuk na zabore

Тому обирати зазвичай доводиться між двома моделями:

  • Зовнішня  скриня  – класична конструкція, яка навішується на паркан зовні. Листи і газети листоноша вкладає всередину через вузьку щілину, а власник забирає їх, відкриваючи ключем верхню чи нижню кришку. Зовнішні скринькі  роблять в різних дизайнах, та часто оснащують прозорими віконцями.
  • Внутрішня  скриня  – конструкція, у якій зовні знаходиться тільки приймальня прорізь, закрита невеликим піддашком  від дощу. Сама  скриня  закріплюється з боку двору на опорному стовпі чи  огорожі: вона  отримує максимальний захист від хуліганів. Крім того, внутрішню конструкцію не видно з вулиці, тому вона не може зіпсувати зовнішній вигляд огорожі.
poztovuy-yachuk na zabore

Поштові скриньки для сучасних металевих огорож

Сучасні металеві огорожі із стальних ламелей теж можна оснащувати поштовими скриньками. Але тут важливо звернути увагу на ряд аспектів:

  • По-перше, на такі огорожі доцільно ставити металеві ящики з захисно-декоративним покриттям (молоткова фарба, порошкові пігменти, полімерні покриття). Завдяки цьому термін служби скриньки наближається до терміну служби самого огородження.
poztovuy-yachuk na zabore
  • По-друге, вибір між внутрішньою і зовнішньою моделлю визначаться конструкцією самого паркану. Іноді встановлення внутрішньої скринькі  буде нераціональним. Оскільки конструкція секції не дозволить забезпечити доступ до приймальні щілини. З іншого боку, в цьому випадку можна закріпити внутрішню скриню в одному з опорних стовпів воріт або хвіртки.
  • По-третє, конструкцію і забарвлення бажано вибирати так, щоб ящик органічно виглядав на паркані і не виглядав чужорідним елементом. З іншого боку, на самому ящику або біля приймальної щілини бажано розмістити яскравий декоративний елемент, інакше листоноші ризикують просто не знайти його.

Потрібен чи ні?

Питання про доцільність встановлення поштової скриньки на паркан – дискусійне. З одного боку, без нього можна обійтися майже без незручностей (а вже незабаром – і без «майже»). З іншого боку, при правильному виборі така конструкція може стати стильним і цілком сучасним аксесуаром, який доповнить огорожу. Та й забирати паперові листи з такої скринькі  буде дуже приємно!

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі