На паркані
5 Січня, 2022
177  

На паркані

Будь-який приватний власник заміської ділянки, бажає захистити свій простір, і для цього він встановлює паркан. Огорожа служить не лише як захист від сторонніх відвідувачів, чужих поглядів, а й як декоративний елемент для дому. Воно може виконувати різні функції і при його оформленні можна розгулятися фантазії.

Завод Мехбуд підготував список того, що можна розмістити на паркані, щоб розкрити його декоративний та функціональний потенціал.

Поштові скриньки на паркані

Ще недавно поштова скринька була невід’ємною деталлю будь-якого паркану: для багатьох будинків він є єдиним джерелом отримання кореспонденції. Сьогодні ж роль паперових листів, квитанцій та інших повідомлень стрімко зменшується — але поки держава остаточно не переїхала в смартфони громадян, листоноші справно розносять кореспонденцію.

Якщо ідея збирати конверти та газети в бруді за хвірткою вас не надихає, варто подумати про встановлення поштової скриньки. Як варіант, можете встановити його безпосередньо на огорожу.

Вивіски з вулицею/адресою будинку на паркані

Адресна табличка за законом потрібна на будь-який об’єкт нерухомості (житловий будинок, садовий будинок, котедж, виробнича будівля, офісна будівля, складська будівля, гаражний кооператив, адміністративна будівля та ін.), який має офіційну реєстрацію.

Грубо кажучи – без таблички вам не проведуть будь-які реєстраційні дії зі змінами в державному реєстрі – ви не зможете продати, подарувати або купити об’єкт нерухомості. Також користуватися вашим об’єктом нерухомості ви маєте право після того, як повісите на нього табличку з адресою.

Один із способів – це встановити адресу будинку на паркані, оскільки огорожа є частиною вашої нерухомості.

Освітлення на паркані

Висвітлення паркану приватного будинку виконує кілька функцій одночасно:

  • освітлює під’їзд до будинку або гаража: з освітленим парканом будинок видно господарям та гостям. Для комфортного використання встановлюють мінімум два світильники: біля воріт та хвіртки;
  • висвітлює внутрішню прибудинкову територію: комфортно та безпечно у темний час доби. Ліхтарі потрібні для роботи датчиків руху та камер відеоспостереження;
  • декорує архітектурні та ландшафтні об’єкти: підсвічування паркану – це не тільки функціонально, але ще й красиво. За допомогою світильників, встановлених на огорожі, можна створити світлові акценти на елементах ландшафту, садових рослинах;
    підсвічує територію за периметром огорожі: на часі, якщо на вулиці біля будинку не горять ліхтарі.

Квіти на паркані

Хочеться, щоб паркан не тільки виконував свою безпосередню функцію, а й прикрашав присадибну ділянку. І адже цілком можливе завдання… Тим більше можна просто задекорувати той, що є, і отримати незвичайну красу, яка радуватиме і вас, і оточуючих. Допоможуть у цьому – квіти!

Камери відеоспостереження на паркані

Паркан є гарним місцем для встановлення відеокамер. Усередині будівлі камери негаразд важливі як зовні, особливо у периметру, тобто. вздовж паркану. По паркану обладнання розміщується таким чином, щоб огляд сусідніх камер перекривався. Простіше кажучи, одна камера повинна потрапляти до огляду іншої камери. Виходить, неможливо вивести з ладу одну камеру, не потрапивши в поле зору іншої.

Табличка зла собака на паркані

Погодьтеся у вас були ситуації, за яких, у момент появи гостей у дворі вашого будинку собака починала гавкати або бігти до гостей на зустріч тим самим лякаючи людей, які не знали про наявність собаки на ділянці. Для того щоб уникнути повторень непорозумінь, необхідно вже зараз подбати про заходи попередження купити табличку обережно злий собака. Така табличка зла собака не тільки повідомляє ваших гостей про те, що вони повинні бути обережні, але й відлякують недоброзичливців та злодіїв.

Чудове місце, де її можна повісити… звичайно ж, огорожу! Адже паркан – це перше, що бачать не лише ваші гості, а й зловмисники.

6 (2)

Шпаківня на паркані

Навіть найпростіший дерев’яний паркан можна перетворити, прикрасивши його яскравими саморобними шпаківнями.

Відмінний спосіб провести сімейне дозвілля разом із сім’єю. Всі дітлахи з радістю допоможуть розфарбувати ці милі шпаківні, та й допоможуть татові їх змайструвати.

Домофон на паркані/хвіртці

Це річ вкрай необхідна, якщо йдеться про заміський маєток і навіть багатоквартирний будинок, що охороняється. Домофони, як правило, встановлюють у будинках, квартирах, котеджах, дачах з метою підвищення рівня безпеки та захищеності свого житла.

Домофон із замком на хвіртку – важливий та надійний елемент для безпеки будинку. Практично всі електронні замки добре поєднуються з різним видом домофонами та всілякими електронними зчитувачами карт та ключів.

Їхня основна перевага в тому, що навіть важкі та масивні хвіртки будуть надійно замкнені завдяки робочому ригелю, який замикає двері.

Візуальний відлякувач птахів на паркані

Відлякувач птахів – гуманний варіант, який підійде всім мешканцям приватних будинків. Так можна відлякати птахів у період міграції, зберегти розсаду та молоді рослини, дерева. Пристрій не завдасть жодної шкоди пернатій, людині та домашній тварині, вона «ввічливо попросить» переміститися зграю в інше місце.

Подібні конструкції зручно встановлювати по всьому периметру ділянки на парканах або інших огорожах.

Новорічна прикраса на паркані

Перед новорічними та різдвяними святами усі ми намагаємось прикрасити наші будинки не лише всередині, а й зовні. При цьому багато хто, зосередивши всю свою увагу на самому будинку і майданчику перед ним, забуває про паркан.

А тим часом, саме паркан – це багато в чому «обличчя» нашої ділянки, і саме з неї починається формування вражень. Отже варто витратити трохи часу (і грошей – куди без цього), і прикрасити паркан до нового року.

author
Иван Жилєнков
Про автора:

Профессиональный опыт: более 10 лет в сфере строительных  отделочных материалов. Свыше 100 завершенных объектов  различного назначения, на которых применены уникальные  потолочные решения. Разработ...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі