Ролетні ворота
27 Січня, 2020
276  

Ролетні ворота

roletnue-vorota

Ролетні ворота відмінно підходять для побутових, складських та промислових гаражів. Вони універсальн та легкі  у використанні. За допомогою ролетних воріт можна закрити практично будь-який отвір: достатньо  придбати полотно коректних розмірів. Вони гарні  тим, що щільно закриваються по відношенню до підлоги, не дозволяючи проникнути всередину навіть найдрібнішим «несподіваним гостям».

Для невеликих приміщень ролетні ворота і зовсім – знахідка. Закриваючись та  відкриваючись, вони не займають простір на всі боки, як багато інших моделей. Якщо у вас в пріоритеті компактність, роллетна модель   – те, що потрібно!
Ці вироби з’явилися на ринку давно, та  виробники вже встигли випустити сотні різних моделей. Наприклад, ламелі можуть бути алюмінієвими, порожнистими, заповненими поліуретаном. У деяких моделях ламелі містять всередині додаткові ребра жорсткості, які підвищують взломостійкість

Незважаючи на велику кількість моделей на ринку, обрати ролетні ворота не складно: достатньо визначитися з розмірами і вимогами до міцності. Це базові параметри.

Принцип роботи

У закритому вигляді ролетні ворота уявляють собою тонке полотно, яке  прилягає до землі. Потрапити всередину неможна ні з боку, ні знизу. До речі, в холодних регіонах це може зіграти злий жарт: нижня частина періодично примерзає до землі. Якщо ворота автоматичні, та  з двигуном все в порядку, такий ексцес не викликає труднощів. Але якщо ж модель ручна, доводиться застосовувати фізичну силу.

При відкритті елементи воріт піднімаються, складаючись за принципом ковдри. Завдяки такому  алгоритму  роботи вони не зменшують висоту отвору, дозволяючи, наприклад, без проблем проїхати автомобілю з багажем на даху.

  • Повний захист від впливу зовнішніх факторів. Полотно зберігає приміщення від несанкціонованого доступу, впливу погодних умов, прямих сонячних променів.
  • Простота конструкції. Ворота складаються з невеликої кількості елементів, завдяки чому порівняно легко монтуються та  демонтуються. При наявності базових навичок у поводженні з конструкціями такого типу можна обійтися без допомоги фахівців.
  • Доступність. Ролетні ворота обходяться покупцеві у відносно невелику суму. Причина – вищезгадана проста конструкція: в процесі виробництва виробів не використовуються дорогі елементи. Бажаючі заощадити ще більше можуть віддати перевагу моделі з ручним керуванням.
roletnue-vorota
  • Можливість автоматизації. Оснастивши пристрій двигуном, ви зробите процедуру використання гранично простою. Наприклад, деякі ворота відкриваються дистанційно, так що вам зовсім не доведеться виходити з автомобіля, під’їжджаючи до дому.
  • Довговічність. У цих виробів практично нічому ламатися. Якщо ролетні ворота використовуються щадяще, вони служать 10-15 років і навіть більше.

Недоліки ролетних воріт

Без мінусів не обійшлося, але їх небагато. Розглянемо недоліки.

  • Великі тепловтрати. Якщо ваш гараж опалюється, встановлення  ролетних конструкцій – не найкращий варіант. Правда, щоб частково нівелювати недолік, можна придбати модель з посиленою теплоізоляцією.
  • Порівняно низький рівень захисту від злому. Більшість моделей робляться з алюмінію, а цей матеріал погано піддається фізичного впливу.
  • Можливість лише мінімально впливати на зовнішній вигляд воріт. Все, що ви можете, – змінити колір полотна.
roletnue-vorota

Висновок: якщо тепловтрати для вас не важливі, і ви живете в безпечному районі, ролетні ворота – гарний  варіант. Пункт про слабкий «дизайнерський » потенціал навряд чи є для когось  вирішальним. У будь-якому випадку, якщо буде бажання, завжди можна нанести на поверхню художню композицію або використовувати оригінальний відтінок.  Всім іншим ролетні ворота гарні. Вони доступні, легкі  у використанні та  довговічні. До того ж, різноманітність моделей на ринку дозволяє обрати підходящий варіант для будь-якого гаманця.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі