Чому товщина металу 0,45 мм. найпопулярніша?
29 Листопада, 2018
798  

Чому товщина металу 0,45 мм. найпопулярніша?

Технологію виготовлення сталі з полімерним покриттям запатентувала англійська компанія British Steel в кінці 60 років. З того моменту оцинкована сталь з полімерним покриттям (полімерка, фарбована оцинковка) застосовується в будівельній галузі як матеріал, що володіє оптимальним співвідношенням вартості та  довговічності.Чому  ж все більше та  більше людей віддають перевагу саме цій  товщині металу? .Давайте разом обговоримо аспекти які зробили тонколистовий метал таким популярним в будівництві.

Де використовують тонколистовий метал 0,45 мм?

Тонколистовий метал цієї ширини часто використовуеться в якості покрівельного, стінового, несучого та  парканого матеріалів.

  • без назви 13 1
  • качества 8
  • Screenshot 13
  • 4
  • 2
  • 1
  • 5
  • 7

Чи не впливає оцинкований метал негативно на здоров’я людини та навколишнє середовище?

Цинк нешкідливий, що підтверджується використанням його не тільки в оздобленні фасадів та виробництві парканів. Цинкові покриття застосовуються в трубах питних водопроводів, баках для питної води, відрах та ін. Крім того, він володіє високою, відображаючою здатністю, що запобігає перегріванню даху в жарку літню погоду.

Які основні переваги тонколистового металу?

  1. Міцний та  легкий матеріал
  2. Не підається деформації   в процесі використання (не розширюєтьсят або стискається при зміні вологості)
  3. При обробці утворюється менше відходів (наприклад, в порівнянні з деревом)
  4. Висока пожежна безпека (не горючий)
  5. Не схильний до впливу природно-біологічних факторів (комахи, тварини)
  6. Висока сейсмостійкість та опір зовнішнім впливам
  7. Конструкція може бути зібрана, поза будівельною дільницею
  8. Швидкий та  тому більш дешевий, спосіб будівництва
  9. Сталь та цинк на 100% придатний  для повторного використання.

Чи здатний метал такої товщини витримувати ударне навантаження?

Так, як  не дивно  тонколистовий метал володіє високими характеристиками міцності , відрізняється стійкістю до пружних деформацій та  має можливість зберегти зовнішній вигляд при ударних навантаженнях різного ступеня.

Чому так бурхливо розвивається технологія зведення будівель з легких металоконструкцій?

Зростаюча популярність даної технології пов’язана в першу чергу з тим, що вона вирішує проблему утворення «містків холоду» в зовнішніх стінах при використанні металевих конструкцій (що характеризуються, як відомо, високою теплопровідністю). Розроблено спеціальні сталеві конструкції (так звані «термопрофілі»), що мають мінімальний  поперечний переріз та  прорізані в шаховому порядку наскрізними канавками для збільшення шляху проходження теплового потоку. Це дозволяє при зменшенні несучої здатності приблизно на 10% зменшити теплопровідність на 80 – 90%, в залежності від типу профілю. В результаті – стінова конструкція набуває теплових характеристик,  аналогічних дерев’яним.
Крім «термопрофілей», при будівництві швидкомонтованих будівель застосовуються також внутрішні стінові профілі з поліпшеними віброакустичними характеристиками, сталева обрешітка, металеві крокви або ферми та  ін. Всі сталеві елементи конструкції є оцинкованими, що захищає їх від корозії на тривалий час.

Fasad-sdania

Яка фарба найкраще підходить для оцинкованого металу?

Цим питанням рано чи пізно задаються власники заміських будинків, підприємці, фахівці  які займаються ремонтом обладнання або металевих конструкцій. Дійсно, щоб майбутнє покриття забезпечувало надійний захист металу довгі роки, воно повинно:

Мати високі показники адгезії.
У більшості випадків метал, оцинкований, відрізняється невисокою шорсткістю. Таким чином, емалі з недостатньою адгезією просто не зможуть «утриматися» на металевій поверхні.

Володіти спеціально розробленим складом сумісним з цинком.

Існує велика кількість професійних фарб, які, не дивлячись на свої високі експлуатаційні характеристики, абсолютно не підходять для захисту оцинкованого металу. Яскравий приклад – масляні фарби. Через реакцію з цинковим покриттям їх показник адгезії поступово зменшується, що через деякий час призводить до повного відшарування емалі.

Відрізнятися високими антикорозійними та  естетичними властивостями.
У більшості випадків фарбуванню піддаються такі конструкції як: в’їзні ворота, елементи даху або огорож, деталі металевих конструкцій (баки, труби, резервуари, навіси та  ін.) Таким чином, подібні вироби потрапляють під вплив атмосферних опадів та  вихлопних газів, що містять небезпечні для металу домішки. Що стосується естетичних якостей емалі, то вони також повинні бути на висоті.

Мати адекватну вартість, відповідну заявленим виробником експлуатаційним характеристикам та  високий термін служби.
Важливість цього пункту збільшується з ростом площі поверхні, що фарбується. Також тривалий термін служби матеріалу здатний позбавити замовника від непрямих витрат, пов’язаних з проведенням фарбувальних робіт

pokrasziki-metala

Напевно такий тонкий метал вимагає особливого підходу та зварюється якось по – особливому?

Ні, цей метал досить простий у застосуванні та не вимагає особливого виду зварювання . Добре  зварюється усіма видами зварювання: РДС (ММА), АрДС (TIG), контактним   точковим та  роликовим  зварюванням та  ін.

Що означає «алюмінієвий композит для оздоблення фасаду» в якому також може використовуватися метал товщиною 0,45 мм?

Цей матеріал являє собою «пиріг», що складається з двох попередньо пофарбованих алюмінієвих листів товщиною від 0,2 до 0,5 мм. Між ними – негорючий  мінеральний  або пластиковий (нізкоплотний поліетилен) прошарок.

  • Хіміко-механічне з’єднання надає матеріалу високу однорідність. Спеціальне покриття оберігає від корозії, кислотного середовища та абразивного зносу.
  • Матеріал виготовляється у вигляді безперервної стрічки, що дозволяє відрізати листи необхідного розміру. Загальна товщина листа – від 3 до 6 мм, максимальна ширина – 1600 мм, максимальна довжина – 7000 мм (у різних виробників розміри відрізняються один від одного).
  • Важливими властивостями матеріалу є – жорсткість, стійкість до ударів, механічних пошкоджень, тиску. При рівній жорсткості композитний матеріал важить в 3,4 рази менше сталевого та в 1,6 разів менше суцільного алюмінієвого листа (4,5 – 7,4 кг / кв.м).
  • Безперервний процес ламінування забезпечує композитному  матеріалу унікальну площину листа. Процес нанесення лакофарбового покриття при рулонному  фарбуванні забезпечує однорідне високоякісне покриття без видимих ​​кордонів зерен.

Всі перераховані вище переваги алюмінієвого композиту є, безсумнівно, дуже важливими, але головне, що відрізняє цей тонколистовий матеріал від інших, – це можливість до трансформації плоского листа в будь-яку форму, взагалі не тільки в майстерні, а й безпосередньо на будмайданчику. Також може бути виконана будь-яка криволінійна форма – з гострими та  закругленими кутами. Це дає проектувальнику величезні можливості по створенню архітектурної пластики фасаду, в т.ч. і з імітацією під натуральний камінь. Складні криволінійні форми, які неможливо втілити в камені, з легкістю можуть бути виконані з композитних матеріалів. Отримані вироби відрізняє висока жорсткість, а разом з тим легкість та  прямолінійність поверхні.
При застосуванні виробів з композитних матеріалів для вентильованих фасадів відбувається значне посилення звукоізоляційних властивостей стін. Наприклад, звукоізоляція стіни з легкого бетону при облицюванні збільшується в 2 рази. Матеріал здатний також послаблювати вібрацію (внаслідок відсутності резонансу).
Як облицювання для вентильованих фасадів з композитних матеріалів використовуються касети та  панелі. Вони можуть кріпитися до подоблицювальної  конструкції різними способами: клепочним іта клепочним з підгином ; за допомогою кріпильного профілю; касетним способом (на болтах, навісне кріплення).
Розміри панелей (ширина, висота, товщина) обираються в залежності від вітрових навантажень та  кількості точок кріплення на фасаді.

Враховуючи все  вищевикладене, до придбання металу слід поставитися серйозно. Обов’язково потрібно перевірити у постачальника сертифікати відповідності на товар та  матеріал, з якого він виготовлений й співпрацювати тільки з великими та  надійними виробниками одним з яких і є Завод Мехбуд.  Тепер ви точно знаєте чому даний метал набирає таких обертів в будівництві та  сподіваємося, що наша стаття допоможе вам прийняти правильне рішення.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі