Правила купівлі товару: 5 корисних порад
17 Березня, 2023
142  

Правила купівлі товару: 5 корисних порад

Будь-яка купівля товару, пов’язана зі значними витратами, вимагає від нас ґрунтовного підходу. В наявній економічній ситуації майже ніхто не може дозволити собі витрачати гроші марно, тож, приймаючи рішення про купівлю, варто пересвідчитися, що ви купили саме те, що потрібно.

Як це зробити, та до яких порад варто дослухатися — розкажемо у нашій статті!

Порада 1. Ретельно обирайте виробника/постачальника

Не так важливо, що саме ви купуєте — важливо, в кого саме. Компанії, що ретельно турбуються про власну репутацію, так само ретельно контролюють свої продуктові лінійки, тому навіть у економ-сегменті ризик знайти неякісну продукцію буде мінімальним.

В цілому єдиного алгоритму вибору постачальника немає, але кілька важливих нюансів варто мати на увазі:

  • Наявність власного виробництва є серйозною перевагою, адже дає змогу контролювати якість та мінімізувати собівартість.
  • Значний термін роботи на ринку також говорить на користь компанії, особливо зараз. Якщо навіть у кризових умовах постачальник працює — в нього є певний «запас міцності».

Тому — репутація, досвід та власне виробництво. Ось три важливих чекпойнти, які має «пройти» компанія.

1

Порада 2. Мінімальна ціна — завжди ризик

Наступний етап — вибір продукції.  Бажання зекономити буде цілком природнім, проте низька ціна завжди є маркером ризику:

  • Ціну, значно нижчу за середньоринкову, можна отримати лише за рахунок зниження якості.
  • Занадто висока ціна не завжди є критерієм того, що ви купуєте якісний товар.

В 90% випадків оптимальним буде вибір з середнього цінового сегменту з урахуванням специфіки продукту. Преміальні рішення також мають право на існування — проте вони мають бути якісними, виготовленими авторитетним виробником (див. пораду №1) — і ви точно маєте знати, навіщо це вам.

2

Порада 3. Сертифікат точно не зайвий

Вище ми згадали про якість, але якість має бути підтвердженою. На сьогоднішній день є два шляхи підтвердження, і вони не виключають, а доповнюють один одного:

  • По-перше, компанія має впроваджувати прозору та продуману внутрішню систему контролю якості. Це у власних інтересах компанії — що менше браку дійде до кінцевого споживача, то краще.
  • По-друге, важливий зовнішній незалежний контроль якості. І єдиним документом, що засвідчує успішне проходження такого контролю, буде сертифікат.

Отже, на сьогодні наявність сертифікату якості продукції — обов’язкова умова!

3

Порада 4. Договір та чек — ваші гарантії

Припустимо, попередні етапи успішно подолано — і ви готові здійснити купівлю. Варто звернути увагу на наступні аспекти:

  • Чек — документ, який підтверджує отримання від вас коштів. Без цього документу довести, що товар було оплачено вчасно та в повному обсязі, дуже складно (майже неможливо).
  • Договір — основний документ, який регулює ваші стосунки з продавцем під час укладання угоди та після неї. Зазвичай, в договорі прописуються не лише комплектація та характеристики продукції, а й умови подальшого обслуговування. Правильно оформлений договір — запорука того, що за потреби компанія виконає свої гарантійні зобов’язання.

Отже, підсумуємо — чек та договір з гарантійними умовами є обов’язковими!

4

Порада 5. Спілкуйтесь з людьми

Зрештою, при купівлі товару, особливо дорогого, пам’ятайте: люди купують у людей:

  • Не соромтеся ставити питання спеціалісту з продажів та технічним спеціалістам
  • Уважно аналізуйте відповіді — звичайно, все знати неможливо, але якщо компанія витрачає ресурси на навчання менеджерів, значить, компанія зацікавлена в наданні вам найкращого сервісу
  • Дослухайтеся до порад, але ставтеся до них критично — менеджер спочатку має виявити, що саме вам потрібно, і тільки потім робити пропозицію

Власне, спілкування — це той процес, протягом якого ви зможете в повній мірі реалізувати 4 попередні поради, тож саме воно є ключовим при здійсненні покупки!

5

Досвід роботи на ринку України компанії «МехБуд» є більш ніж солідним — тому за кожною з цих порад стоять роки практики та сотні взаємодій з клієнтами. Ми самі намагаємося побудувати співпрацю з покупцями оптимальним способом, постійно вдосконалюємо бізнес процеси — і тому добре знаємо, як зробити покупку максимально комфортною, безпечною та приємною!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі