Бізнес-партнерство: для танго потрібні двоє
17 Березня, 2023
105  

Бізнес-партнерство: для танго потрібні двоє

Важливість продуктивної, плідної та комфортної співпраці в бізнесі переоцінити неможливо. Тим паче сьогодні, коли від ефективності колаборації часто залежить виживання компаній.

Проте в той же час не всі гравці на ринку зважено підходять до побудови партнерських стосунків — і тому не отримують потрібного результату. Спеціалісти компанії «МехБуд», аналізуючи багаторічний досвід побудови партнерських стосунків, спробували систематизувати його та навести кілька порад.

изображение_viber_2022-02-16_12-03-13-896

«А що ви мені дасте?»

Вступаючи у партнерські стосунки, компанія розраховує перш за все на вигідну пропозицію. Розглядаючи ситуацію на прикладі пошуку постачальника, можна стверджувати, що пріоритетами для компанії-партнера будуть:

  • Вигідні ціни. Звичайно, в межах ринку, проте дуже важливо, аби постачальник над вава товар за достатньо вигідною ціною — тоді прибуток можна буде збільшити навіть на відносно невеликих обсягах продажів.
  • Контроль якості. Якість — «парафія» постачальника, і партнер має бути впевненим, що кінцевий споживач не матиме неприємних сюрпризів. Сертифікат — не просто бонус, а обов’язкова вимога.
  • Дотримання термінів та оговорених умов. Як і у випадку з якістю, дуже важливо, аби постачальник дотримувався зафіксованих у договорі умов співпраці. Це не просто побажання, а необхідна умова для успішних продажів.
  • Інформаційна та маркетингова підтримка. Можливості виробника або постачальника в цій галузі зазвичай значно більші — тому при відносно невеликих вкладеннях він може забезпечити підтримку на дуже високому рівні.

Якщо ці пункти виконуються — співпраця має потенціал, і доволі серйозний.

«А що я вам можу дати?»

Проте бізнес-партнерство — це дорога з двостороннім рухом, тому можна сказати, що і на іншого партнера накладаються певні зобов’язання:

  • Перший важливий нюанс — чесність при перемовинах та підписанні угоди. Надання потенційному партнеру об’єктивної інформації допоможе сформувати саме партнерські стосунки на взаємовигідній основі.
  • Далі — дотримання термінів оплати та інших умов. Періодичні затримки з оплатою сьогодні стали реаліями бізнесу, проте не варто цим зловживати. Так, постачальник готовий до форс-мажорів, але коли форс-мажор виникає у 9 випадках з 10 — про здорову та ефективну співпрацю говорити не варто.
  • Надання актуальної та об’єктивної інформації кінцевому споживачеві. Простіше кажучи, не варто обіцяти те, що постачальник не може виконати. Так, обіцянки можуть пришвидшити процес продажу — проте в подальшому така ситуація призводить до негативних репутаційних наслідків.
  • Оперативна комунікація. Що ретельніше ви передаєте інформацію, що меншими будуть затримки — то продуктивнішою буде співпраця.

Власне, з обох боків варто дотримуватися ділової етики, яка є загальноприйнятною — проте на практиці часто виявляється, що не всі поділяють такі погляди. Тож ми акцентуємо увагу потенційних партнерів на  принциповій позиції компанії «Мехбуд» та закликаємо до відповідальної співпраці!

double-exposure-handshake-working-solar-station-photovoltaic-panels_43780-4532
author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі