Топ виробників металу
8 Лютого, 2022
921  

Топ виробників металу

Металургія – один з тих багаточислених  напрямків, які дозволяють Україні конкурувати на міжнародному ринку Зі сталі, виробленої  в Україні, будували бурові платформи, хмарочоси, мости, інженерні споруди і ще багато всякого різного в різних країнах світу.

Ми зібрали для вас ТОП виробників металу, які на сьогоднішній день не тільки успішно працюють, але і розвиваються.

metall

Металургійний комбінат України – ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь» – підприємство з повним металургійним циклом, яке займає лідируючі місця по виробництву сталі в Україні, обсягами експорту, постачання валюти, а також податкових відрахувань. У 2016 році комбінат збільшив податкові перерахування в бюджет України направивши в державну казну рекордну суму в розмірі 3,2 млрд гривень. Це на 28% (на 704 млн гривень) більше, ніж у 2015 році.

ПАТ «Запоріжсталь» стабільно працює, розвивається та  продовжує модернізацію з використанням сучасних прогресивних і відповідаючих  усім світовим стандартам природоохоронних технологій.

Проектні потужності комбінату дозволяють виробляти близько 6,3 млн тонн агломерату, 4,2 млн тонн чавуну, 4,07 млн ​​тонн сталі, порядку 3,7 млн ​​тонн гарячого прокату, та  порядку 1,2 млн тонн холодного прокату. Комбінат системно модернізує виробничі потужності, приділяючи особливу увагу питанням екології

Чисельність колективу ПАТ «Запоріжсталь» становить близько 13 тисяч осіб. У 2016 році комбінат підвищив середню заробітну плату на 17% в порівнянні з 2015 роком, яка в даний момент складає близько 11 тисяч гривень. Також працівником комбінату надається безкоштовна медична страховка та медобслуговування, регулярне санаторне оздоровлення та інші соціальні пільги.

 Компанія АрселорМіттал

Відкрите акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» – найбільше підприємство гірничо-металургійного комплексу України, унікальне за своїми масштабами та  можливостями з повним металургійним циклом, яке включає виробництво: коксохімічне, гірничо-збагачувальне, шахтоуправління з підземного видобутку руди та  металургійне, яке складається з аглодоменного, сталеплавильного і прокатного переділів.

Підприємство спеціалізується на виробництві арматурної сталі та катанки зі звичайних й низьколегованих марок сталей, а також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий та фасонний прокат, доменний шлак.

Виготовлений на підприємстві металопрокат використовують в усіх кліматичних зонах планети, це сприяє створенню підприємством  іміджу надійного партнера, який враховує  та задовольняє запити кожного конкретного споживача.

Також компанія володіє великими запасами сировини та  ефективною системою збуту. Компанія АрселорМіттал, штат якої налічує понад 199 тис. Співробітників, має представництва в 60 країнах світу.

top proizvoditeley

Днепроспецсталь

ПрАТ «ДНЕПРОСПЕЦСТАЛЬ» – ключовий виробник сортової нержавіючої сталі на ринках СНД, а в Україні – безперечний лідер в даному сегменті.

Будучи найбільшою міжнародною компанією, Дніпроспецсталь розробляє, виробляє та реалізує металопродукцію з неіржавіючих, інструментальних, швидкорізальних (в т. Ч. Виготовлених методом порошкової металургії), підшипникових, конструкційних легованих і вуглецевих сталей.

Застосовувані на заводі технології дозволяють отримувати високоякісні сталі і сплави, що використовуються в найбільш відповідальних галузях промисловості – машинобудуванні, суднобудуванні, автомобілебудуванні, авіакосмічній та нафтогазовидобувної галузях.

З нашого металу виготовляють деталі машин і механізмів, безшовні труби та підшипники, інструмент для подальшої обробки металів та  сплавів.

Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського

Петрівка випускає унікальну продукцію, яка не має аналогів у вітчизняній та  зарубіжній практиці. Це періодичний прокат для автомобільної промисловості, виробництво якої  почалося ще в 1947 році, коли завод вперше в СРСР  в світовій практиці освоїв та відвантажив Горьковському автозаводу перші 39 тонн періодичного прокату для передньої осі автомобіля. Це й трамвайні безшеєчні рейки (РЖБО-54) – єдині вироблені в СНД, профілі періодичні для лемешів, профілі для вагонобудування та інші.

Підприємство виробляє і пропонує до реалізації наступну продукцію:

  • чавун переробний та ливарний;
  • сортовий і фасонний прокат;
  • рейки кранові, рудничні та трамвайні;
  • прокат листовий гарячекатаний;
  • спецпрофілі для автомобільної промисловості;
  • спецпрофілі для сільгоспмашинобудування;
  • спецпрофілі для вугільної промисловості та інші види товарної продукції.

Високоякісна продукція заводу відома не тільки в Україні. Завод співпрацює з сотнями вітчизняних та зарубіжних споживачів і зарекомендував себе надійним партнером, який  своєчасно виконує свої зобов’язання за термінами поставки та  якістю продукції.

Тут постійно проводиться робота по засвоенню  нових профілів прокату: за останні роки освоєно 30 їх видів. Так, у 2000 році освоєно три профілю для автомобіля БелАЗ, профілі ободів для безкамерних коліс, профіль передньої осі автомобіля “Газель”, шахтна стійка СВП-22, СВП-27.

top proizvoditeley

Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського

Відкрите акціонерне товариство «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського »– одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України, що налічує 120-річну історію видатних досягнень.

ВАТ «ДМКД» входить до числа шести провідних металургійних комбінатів країни за обсягами виробництва та реалізації металопродукції. Комбінат знаходиться в м. Дніпродзержинську.

ВАТ “Дніпровський металургійний комбінат імені Ф. Е. Дзержинського” – одне з найбільших підприємств промислового комплексу України з повним металургійним циклом з випуску 5600 тис. Тонн агломерату, 4350 тис. Тонн чавуну, 3850 тис. Тонн стали, 3829 тис. Тонн готового прокату.

ВАТ “ДМКД” – єдиний в Україні постачальник катаної осьової заготовки для залізничного транспорту, шпунтових паль типу Ларсен, рейок контактних для метрополітену, сталевих куль, що мелють, трубної заготовки. Сталеплавильний комплекс має в своєму розпорядженні сучасні технічні засоби та  технології, що забезпечують високу якість киснево-конверторної  стали по макро- та  мікроструктурі: десульфурация чавуну, комплексне доведення металу, особливі конструкторські та технологічні рішення машин безперервного лиття.

Технологія виробництва дозволяє отримувати сталь з вмістом сірки і фосфору не більше 0,025% кожного елемента, сталь з введенням додаткових легуючих елементів (молібдену, ванадію, титану), а також прокат відповідний по хімскладу та  механічними властивостями вимогам зарубіжних стандартів DIN, EN, ASTM, API та ін.

oborydovanie-dlya-metalla

 «Модуль-Україна»

Компанія «Модуль-Україна» одна з найбільших виробничих груп на Україні, що забезпечує задоволення потреб багатьох галузей в тонколистовому оцинкованому прокаті, пофарбованому рулонному прокаті, профнастилі.

Компанія «Модуль-Україна» розташована в південно-західній частині України, в місті Кам’янець-Подільський, Хмельницької області, проспект Грушевського 1/14.
Підприємство знаходиться в регіоні з розвиненою залізничною та  автодорожньою мережею, яка дозволяє оперативно здійснювати малотоннажні та  великотоннажні постачання  продукції замовникам. Підприємство має зручний доступ до експортних ринків.
Компанія є другою в Україні за встановленими потужностями для виробництва оцинкованого плоского прокату (200 тис. Тонн в рік).
Велика частина устаткування компанії встановлена  в період з 2002 по 2009 рік
Кадровий склад складається з компетентних інженерно-технічних фахівців та висококваліфікованого персоналу.

ВАТ «Київметалопром» – завод холодного профілювання металу

Історія розвитку ВАТ “Київметалопром” бере початок ще за радянських часів. Шостого грудня 1976 року  відповідно до постанови Ради Міністрів СРСР №1079 “Про заходи щодо розвитку в системі Держпостачання СРСР послуг з підготовки продукції до виробничого споживання” було прийнято рішення про будівництво цеху розкрою металу в с.м.т. Калинівка Васильківського району Київської області. Основні роботи з будівництва були закінчені в 1984 році, а в 1985 р.- комплектація та  підготовка до введення потужностей. У 1985 р госпоставки України наказом №206 від 16.05. “Про організацію Київського дослідного підприємства з виготовлення та постачання металопродукції” на базі цеху створили окреме підприємство. Це підприємство почало випускати заготовки підвищеної виробничої готовності з листового та  сортового металопрокату, труб, гнутих профілей, профільованих листів, стрічку пакувальну та ін.

У вересні 1994 р під час приватизації було створено відкрите акціонерне товариство “Київметалопром”, засновниками якого виступили: акціонерне підприємство “Київметалопром” та  Фонд державної власності України.

Останнім часом ВАТ “Київметалопром” динамічно розвивается, зокрема, закуплено нові лінії з виготовлення холодногнутих та  холоднокатаних профілів, виготовлений новий інструмент як для раніше експлуатуємих , так і для нових прокатних ліній, виготовлені штампи під преси, матриці та  пуансони на лістогиби.
Все це дало можливість істотно збільшити обсяги виробництва продукції. Так, виготовляється 8 типів профілів до гіпсокартонних систем та штампованих елементів  кріплення, нові види профнастилу. Крім того підприємство пропонує в оренду складські приміщення різних типів.

Територія 14 га в власності. На території діє пост Київської регіональної митниці.

tonkolistovoy-metall

ММК імені Ілліча

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) – це підприємство повного циклу. Аглофабрика ММК ім. Ілліча – найбільша у Європі. Частина товарного агломерату реалізується на адресу МК “Азовсталь”.

Основна продукція комбінату – плоский прокат із вуглецевих, низьколегованих та легованих сталей різного призначення. Товстий лист виробництва ММК ім. Ілліча застосовується для виготовлення труб у суднобудуванні; холоднокатані та оцинковані листи – для холодного штампування, профнастилу. Також підприємство виробляє зварні труби, що використовуються у будівництві. ММК ім. Ілліча – найбільший в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Також ММК ім. Ілліча орендує майновий комплекс ДП «НВП «Укрмеханобр», на якому виготовляє аглоруду. Підприємство входить до складу групи “Метінвест Холдинг”.

1 1

Інтерпайп Сталь

Перший побудований з нуля в незалежній Україні завод є найбільшим виробництвом круглих сталевих заготовок у Східній Європі. Виробнича потужність підприємства 1,32 млн. тонн. На заводі реалізовано інноваційні технології виплавки сталі, що дозволили скоротити кількість шкідливих викидів в атмосферу та створити комфортні робочі місця.

2 1

МК «Азовсталь»

Підприємство металургійного холдингу Метінвест випускає сталевий прокат, якість якого визнана у всьому світі та підтверджена 27 різними документами, що включають міжнародні сертифікати та атестати схвалення. Підприємство спеціалізується на випуску товстолистового прокату та труб великого діаметру. Річний обсяг виробництва – 4,7 млн. тонн готового прокату. Азовсталь – єдине виробництво в Україні, що виготовляє залізничні рейки та кріплення до них, та холоднокатаний оцинкований лист. Вся продукція проходить ультразвуковий контроль якості. На заводі реалізовано повний металургійний цикл, а його продукцію купують більш ніж у 80 країнах світу.

33 1

Металургія – одна з найважливіших галузей економіки, тому що завдяки їй можуть розвиватися інші галузі. Мости, будинки, потяги, машини – для всього цього потрібен метал. Тому споживання металу – важливий індикатор розвитку економіки.

Металургійні підприємства України в минулому році приділили велику увагу інвестиційним програмам – вкладення в модернізацію заводів збільшилися майже в два рази. Про це заявив глава об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков, пише ЦТС з посиланням на Мінпром. А це говорить про те, що економіка України все-таки буде розвиватися, а разом з нею буде розвиватися і бізнес  це досить гарний  прогноз.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі