Паркан Горизонт – красива огорожа за гарною ціною
3 Грудня, 2021
995  

Паркан Горизонт – красива огорожа за гарною ціною

При виборі огороджувальної конструкцій власнику ділянки доводиться вирішувати, які аспекти будуть пріоритетними – надійність, довговічність, безпека, естетика чи  економія. Універсальних моделей немає, але останнім часом на ринку стали з’являтися паркани, які поєднують в собі максимум позитивних характеристик при цілком доступній ціні.

Прикладом такого паркану  може стати паркан Горизонт від компанії «Мехбуд». При проектуванні конструкції враховуются  підвищені вимоги до міцності та  надійності – але при водночас  встановлена огорожа виглядає досить естетично та  (якщо правильно підібрати палітру) органічно вписується в ландшафтний дизайн. Вартість паркану при цьому залишається невисокою, тому витрати на огорожу навіть великої території будуть помірними.

Конструкція паркану Горизонт

Паркан Горизонт відноситься до глухих огороджувальних конструкцій. Це означає, що при монтажі огородження ламелі підганяються впритул один до одного, без проміжків. Така конструкція забезпечує максимальну міцність секцій, їх надійне з’єднання з опорними стовпами.

  • Основа паркану Горизонт – металеві ламелі прямокутного перетину. Для виготовлення ламелей використовується оцинкована сталь товщиною від 0,45 до 0,7 мм, покрита полімерним захисно-декоративним складом.
  • Стандартна ширина ламелі паркану  Горизонт становить 210 або 310 мм. На поздовжніх сторонах кожної ламелі при профілюванні формуються замки. Які дозволяють фіксувати окремі елементи огорожі один з одним без додаткового кріплення.

Важлива особливість конструкції полягає в тому, що кожен замок виконує функцію ребра жорсткості. У місці кріплення панелей формується стик з максимальною міцністю та  стійкістю до деформацій. Товщина металу по лінії стику збільшується вдвічі (для моделей з ламелями 0,45 мм – до 0,9 мм, для моделей 0.7 мм – до 1.4 мм).

Ламелі можуть кріпитися до металевих, бетонних або цегляних стовпів. Використання додаткових металевих елементів їх листового профільованого металу не тільки спрощує монтаж огорожі на основі профілю Горизонт, але і покращує його експлуатаційні якості, забезпечуючи додатковий захист від зовнішніх впливів.

Декоративний потенціал огорожі

Обираючи огорожі для ділянки, багато хто віддає перевагу конструкціям з гарними  естетичними якостями. Привабливість паркану  важлива не тільки для приватних домоволодінь, а й для громадських будівель, а також комерційних об’єктів. З цієї точки зору паркан Горизонт – одне з кращих рішень:

  • Висока механічна міцність. Горизонт – одне з найбільш надійних рішень в лінійці огороджувальних конструкцій заводу «Мехбуд». Глуха структура та  надійні замкові з’єднання підвищують стійкість секцій до спроб злому чи  руйнування іншим способом. Використання металу з ребрами жорсткості теж стає перевагою – навіть при сильному ударі (наприклад, якщо в паркан вріжеться машина) секція збереже цілісність та  більшу частину огороджувальних властивостей.
  • Складність до подолання. Проміжки між ламелями візуально помітні – але вони не є наскрізними та  не можуть бути використані в якості опори. При достатній висоті перелізти через паркан Горизонт нітрохи не легше, ніж через ідеально гладку стіну.
  • Приватність. Паркан не проглядається, тому зовні неможливо буде побачити. Що відбувається на обгородженій території. Крім того, власники парканів  висотою більше 2 метрів відзначають додаткову перевагу  – звукоізоляцію: на вулиці практично неможливо розібрати, про що говорять люди за парканом.
  • Стійкість до зовнішніх впливів. Огородження проводиться з оцинкованого металу з полімерним покриттям. Полімер надійно захищає метал від вологи та  вітрової ерозії, при цьому захисний шар має високу стійкість до перепадів температури. Ні у  спекотну погоду, ні на сильному морозі декоративний шар не лущиться,  а яскравість відтінків зберігається навіть при тривалому впливі ультрафіолетового випромінювання.

Важливо! Декоративне покриття добре переносить вплив різних розчинників. Крім того, воно має мінімальну пористість, тому практично не вбирає фарбу. Завдяки цьому паркан можна досить легко відмити від графіті, виконаних з використанням аерозольних балончиків або перманентних маркерів.

  • Простота монтажу. Паркан  Горизонт досить швидко монтується, особливо якщо опорні стовпи для огорожі були встановлені заздалегідь. В цей же час складання  краще довіряти кваліфікованим фахівцям – так ви уникнете помилок та забезпечите максимальну міцність конструкції.

Про дизайнерські переваги паркану  Горизонт ми говорили вище – велика палітра дозволяє підібрати варіант, який підходить до будь-якого ландшафтного дизайну.

Використання  профілю Горизонт в огорожі різних об’єктів

Універсальна конструкція паркану Горизонт дозволяє використовувати його для огорожі самих різних об’єктів. Пріоритетом будуть ділянки, які потрібно захистити від проникнення ззовні забезпечивши приватність та  в одночас  зберігши привабливість території.

Як правило, паркан Горизонт встановлюють навколо:

  • Приватних домоволодінь, розташованих за містом.
  • Котеджних містечок / селищ, на території яких знаходяться окремі ділянки, що належать різним власникам.
  • Житлових комплексів з власною інфраструктурою (на фото наведено такий об’єкт в м Бровари), до яких небажаний доступ сторонніх.
  • Комерційних об’єктів з досить великою територією, що включає стоянки, відкриті майданчики, склади під відкритим небом та  ін. Тут як приклад можна привести територію ТОВ «ЕНЕРГОКОНСАЛТИНГ» у Вінниці, для огорожі якої використовувався саме паркан Горизонт від «Мехбуд

Також паркан Горизонт може застосовуватися та  при огородженні інших об’єктів. Наприклад, суцільну огорожу монтують на території готелів або пансіонатів для відділення адміністративно-господарської зони з обмеженим доступом, на промислових об’єктах для зонування території та ін. У  всіх зазначених  ситуаціях саме складність до подолання та  високий рівень приватності стають ключовими факторами вибору на користь паркану  Горизонт.

zabor-horizont

Модельний ряд паркану Горизонт від заводу “Мехбуд”

Паркан Горизонт з рустом

Ширина ламелі 150 мм

1

Ширина ламелі 210 мм

2

Ширина ламелі 310 мм

3

Паркан Горизонт без русту

Ширина ламелі 150 мм

1_1

Ширина ламелі 210 мм

2_2

Ширина ламелі 310 мм

3_3

Відео-огляд паркану Горизонт

Паркан  Горизонт від заводу «Мехбуд» за доступною ціною

Металеві панельні огорожі відносяться до категорії досить дорогих парканів, тому часто потенційні замовники просто виключають такі вироби з розгляду. На практиці впровадження сучасних технологій обробки металу дозволяє значно знизити собівартість таких конструкцій –  та на прикладі паркану Горизонт це видно цілком чітко:

  • Вартість конструкції становить від 26$ за квадратний метр. Навіть при досить великий протяжності огорожі та  висоті 1,5-2,5 м загальна сума (включаючи монтаж та  додаткові елементи) буде цілком «підйомною».
  • Використання якісної сировини та  суворий  контроль на виробництві дозволяє гарантувати довгий термін служби паркану. Гарантія від виробника становить не менше 20 років – тому витрати на покупку якісної конструкції стають вигідною інвестицією в комфорт та  безпеку ділянки.
zabor-horizont

Паркан  Горизонт від заводу «Мехбуд» (з урахуванням цілком доступної ціни) стає одним з найбільш універсальних рішень, що поєднують відмінні експлуатаційні характеристики з високим декоративним потенціалом.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі