Коричневі паркани
7 Жовтня, 2022
393  

Коричневі паркани

Паркан навколо будинку не тільки для захисту приватної території, він також виконує естетичну функцію, стає важливою складовою ландшафту. Саме тому потрібно заздалегідь планувати колір паркану, підбираючи його зі смаком, у гармонії з іншими елементами ділянки та виключаючи різко контрастні комбінації відтінків.

Завдяки великій коричневій палітрі вважається універсальним кольором, який можна вписати в будь-який стиль будинку. Коричневий колір заспокоює і розслаблює, тому багато хто вибирає саме коричневі паркани для відчуття безпеки та затишку.

У нашій статті розповімо про трендові відтінки коричневого та його переваги при створенні оригінального дизайну.

Коричневий колір у дизайні: з чим поєднувати

Коричневий колір має безліч часом зовсім не схожих і дуже різних відтінків. Правильно підібравши поєднання коричневого в дизайні, можна не лише скоригувати візуально недоліки ділянки, а й створити бажану атмосферу, настрій. Щоб додати життєрадісності та енергії, добре підійдуть рудувато-коричневі тони, а для холодного котеджу (вікна розташовані на північ, мало сонця) підійдуть світлі, жовто-коричневі відтінки.

Поєднання одного лише коричневого кольору часто застосовується дизайнерами для створення елегантних та стильних огорож. На такому тлі виграшно виглядає як сам будинок, так і декоративні акценти на ділянці.

Коричневий воістину універсальний і поєднується практично з будь-якими кольорами. Давайте розглянемо 3 найцікавіші поєднання:

  • Коричневий+білий. Якщо брати білий у чистому вигляді, то коричневий на його фоні може виглядати трохи грубуватим. Тому краще вибрати різні відтінки основного кольору – темно-бежевий, горіховий, шоколадний, венге. Приклад такої комбінації: коричневий паркан та світлий фасад котеджу.
  • Коричневий+сірий. Чи поєднуються сірий і коричневий один з одним? Безперечно, так.
    По-перше, вони обидва відносяться до нейтральних кольорів.
    По-друге, комбінація коричневого із сірим є природною, природною.
    По-третє, коричневий може бути вдалим доповненням для сірого.
    Комбінація коричневого та сірого підійде для стилю “Хай-тек”.
  • Коричневий+блакитний. На блакитному основний колір виглядатиме трохи брудним, тому слід уважно поставитися до підбору відтінків. Загалом поєднання вдале, воно дає ефект зимової прохолоди, наголошує на чистоті. Приклад: якщо ваша ділянка розташована у відкритому сонячному місці, де котедж знаходиться на обрії неба.

Коричневий (від «кориця», зменшувальне від «кора», тобто «колір кориці») — неспектральний колір, що не входить до палітри основних кольорів. Виходить при змішуванні зеленого та червоного барвників або пігментів, а також помаранчевого з чорним або синім, жовтого та пурпурового.

Коричневий у каталозі RAL

Коричневий – це складний тон, він будується з основних кольорів: жовтого, червоного, синього.

Для фарбування паркану найкраще вибрати коричневий у таких відтінках:

  • RAL-8017 (шоколадно-коричневий),
  • RAL-8019 (сіро-коричневий).

Колір огорожі задає загальну спрямованість дизайну ділянки, адже саме паркан першим зустрічає людину під час під’їзду до будинку. Класичним правилом під час виборів паркану є: «темний верх – світлий низ».

Реалізація:

  • покрівля та паркан темного кольору в комбінації зі світлим фасадом;
  • темні всі основні елементи (фасад, дах, паркан), при цьому оздоблення (вікна, двері, веранда, ворота) у світлих тонах.
brown (2)

Переваги коричневого

Класичний коричневий – відтінок, який не старіє. Ідеальний і для типових будинків. І для оригінальніших споруд у скандинавському стилі.

Основні переваги для вибору коричневого паркану такі:

  • Комбінаторність. Коричневий поєднується практично з будь-яким кольором. З його допомогою можна приглушити яскраві тони і зробити цікавішими явно нудні відтінки.
  • Металеві огорожі “під натуральне дерево”. Як у темних, так і світлих відтінках для огорожі важлива контрастність малюнка та гармонійне поєднання основного тону з кольором стін та іншими ландшафтними елементами. Ідеально поєднуються текстури PRINTECH із парканами, конструкція яких імітує дощаті або зроблені з колод огорожі — «Брус», «Ранчо» і т.д. Таке рішення відрізняється тривалим терміном експлуатації, великою надійністю, при цьому естетичніша.
  • Простий догляд. Найпростішим у догляді вважається саме коричневий паркан у будь-якому відтінку цього кольору. Бруд на ньому менше помітний, але періодично мити його все одно доведеться. Тому краще вибирати металеву огорожу, яка легко очищається струменем води зі шланга і не псується від регулярного миття.

Фото рішення від Заводу Мехбуд – коричневі огорожі

Завод Мехбуд вже не один рік працює з коричневим, і вже встиг застосувати його для реалізації огорож, балконів, терас та альтанок. Побачити приклади використання коричневого кольору для створення унікальних огорож, ви можете далі:

Потрібен фахівець, який допоможе вибрати “той самий” коричневий паркан? Телефонуйте прямо зараз – експерт від Заводу Мехбуд відповість на будь-яке Ваше запитання.

Власне виробництво та великий вибір кольорів та текстур робить завод Мехбуд лідером з виготовлення сучасних конструкцій, що захищають!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі