Паркан від виробника
5 Березня, 2024
317  

Паркан від виробника

Купівля паркану від виробника – рішення, яке в більшості випадків буде оптимальним. Якщо компанія дбає про свою репутацію і має досить розгалужену мережу представництв для роздрібного та дрібнооптового продажу комплектуючих, то купити у неї паркан або інші металоконструкції можна з меншими витратами.

Про особливості покупки паркану у виробника ми розповімо в нашому огляді.

Як визначити виробника паркану?

Отже, ви вирішили купити паркан і хочете дізнатися, хто його виробляє? Або ж паркан уже доставлено / встановлено – але у вас виникли сумніви, що стосуються його походження? Розберемося, як встановити місце виробництва конкретної конструкції:

  • Основне (і найнадійніше) джерело інформації – договір, який і ви, і постачальник підписують при укладанні угоди. У договорі повинні бути прописані всі технічні характеристики конструкції, а також місце її виготовлення.
  • Якщо договору ще немає, то інформацію про виробництво паркану можна знайти в мережі. Найчастіше ці відомості містяться на сайті компанії. Якщо компанія сама виробляє комплектуючі для парканів, то вона практично завжди згадує про це на своєму ресурсі, оскільки власне виробництво – це серйозна конкурентна перевага. Якщо ж компанія реалізує паркани від інших виробників з хорошою репутацією, то приховувати це вона теж не буде – відомий бренд стане додатковим фактором у залученні клієнтів.

Зверніть увагу! Якщо на сайті компанії немає згадки про виробництво, то, можливо, компанія реалізує паркани від невеликих виробників. Це не означає, що вони будуть неякісними – але контролювати дотримання розмірів і технічних характеристик потрібно більш ретельно!

  • Про те, хто виробляє паркан, можна запитати у менеджера компанії-продавця ще на етапі вибору моделі і відтінку. Чим повніше буде надана вам інформація, тим краще. Якщо ж менеджер не може відповісти на таке очевидне питання – можливо, походження паркану трохи… сумнівне.

Нарешті, деякі виробники маркують свою продукцію. Маркування наноситься або на тильну частину панелей, яку не видно, або на наклейки, які клеяться поверх пакувальної плівки. Важливо, щоб інформація в маркуванні відповідала інформації, зазначеної в договорі.

Типи виробництв

Вище ми відзначили, що великі виробники зазвичай пишуть на своїх сайтах про те, що самі випускають комплектуючі для парканів. Але крім великих виробництв виготовленням конструкцій також займаються дрібні компанії. Як правило, виробництво вони організовують в невеликих цехах (або взагалі в гаражі) – собівартість продукції при цьому знижується, але якість буває непередбачуваною.

Про принципову різницю великих і напівкустарних виробництв ми докладно писали в цій статті – так що варто витратити час на вивчення перед покупкою паркану.

Плюси і мінуси покупки заводу від виробника

Більшість виробників металевих огорож в Україні не тільки постачають їх іншим компаніям для реалізації, але і самі організовують роздрібний продаж конструкцій. Переваг купівлі паркану у компанії-виробника достатньо:

  • Ціна. Тут все очевидно – чим менше «додаткових ланок» в ланцюжку продажів, тим нижче буде націнка. Різниця в ціні буде не дуже велика (виробник так робить усвідомлено, щоб не створювати зайвої конкуренції своїм же дилерам), але для огорожі ділянки великої площі навіть незначна відмінність у ціні забезпечить солідну економію.
  • Строки. Пряме замовлення паркану у виробника значно економить час на виготовлення конструкції, тому паркан буде готовий до установки як мінімум на 3-4 дні раніше.
  • Якість. Вона залежить в першу чергу від самого виробника, але при замовленні у компанії-виробника є важливий аспект. Якщо у вас будуть хоча б найменші зауваження з приводу розмірів, відтінку або якості виробництва заводу – питання буде швидше вирішене в тому випадку, якщо ви будете контактувати безпосередньо з виробником.

Якщо ж говорити про мінуси, то варто згадати хіба що обмежений асортимент. Якщо ви купуєте у виробника – то, швидше за все, вибір буде обмежений випускаємою їм асортиментною лінійкою. У той час як інші компанії можуть пропонувати паркани від декількох виробників.

З іншого боку, мінусом це можна назвати досить умовно: зазвичай замовнику потрібна одна модель паркану, і вона або є в асортименті, або ні. Крім того, великі виробники огороджувальних конструкцій намагаються пропонувати своїм покупцям досить великий вибір моделей, тому як мінімум глухий паркан, вентильований паркан і паркан-жалюзі буде в продуктовій лінійці з імовірністю 99%.

Виробники парканів в Україні

В Україні паркани з різних матеріалів виробляють багато компаній. В рамках одного огляду не вийде перерахувати всіх виробники, навіть якщо обмежитися тільки великими фірмами – тому ми згадаємо ті компанії, які в тій чи іншій мірі є лицем ринку:

3 2
  • WoodBUD —компанія з Харківської області, яка спеціалізується на виробництві пиломатеріалів, а також дерев’яних огорож.
  • ТОВ «Украгролісопереробка» —ще один великий виробник дерев’яних виробів, на цей раз з Житомирської області.
  • BETON-ZABOR — як випливає з назви, виробник бетонних литих парканів. Виробничі потужності розташовані в Київській області.
  • ArtБетон — Чернігівський виробник бетонних парканів.
6 1
  • ГАБІОН УКРАЇНА — один з лідерів українського ринку габіонних конструкцій.
  • ВелтаБуд Сервіс —спеціалізується на виготовленні секційних ґратчастих огорож з металу.
  • Завод “Мехбуд” — велике підприємство, яке спеціалізується на виробництві металевих (оцинкована сталь, алюміній) огороджень, фасадних виробів, елементів стельової обробки та іншої продукції з тонколистового металу з полімерним покриттям. Завод “Мехбуд” на сьогодні – лідер на українському ринку огороджень!

І це – лише мала частина тих підприємств, які спеціалізуються на виготовленні конструкцій з різних матеріалів.

Купівля заводу від виробника практично завжди буде вигідним рішенням. Тому якщо у вас є можливість замовити захисну конструкцію, минаючи мережу посередників, і ви впевнені в репутації компанії-виробника – то такий варіант варто розглядати як пріоритетний.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі