Паркани для комерційних об’єктів
27 Лютого, 2023
201  

Паркани для комерційних об’єктів

Благоустрій території комерційного об’єкту — кафе, магазину, житлового комплексу тощо — доволі часто передбачає спорудження огорожі. Залежно від умов огорожа може виконувати суто декоративні функції (наприклад, в центрі міста), або ж забезпечувати максимальну ізоляцію території.

Про те, який паркан варто підібрати, та про конкретні технічні рішення ми поговоримо у нашому огляді.

Де та навіщо застосовуються комерційні огорожі?

Комерційний об’єкт дуже часто має власну територію, яка має бути відділена від територій інших комерційних чи приватних ділянок. Якщо розміри території значні, і межа має біти чітко відділена — доцільним (а іноді й необхідним) буде встановлення паркану.

Паркан можна встановити майже будь-де, проте найчастіше огорожі монтують на території:

  • Котеджних містечок.
  • Житлових комплексів.
  • Автостоянок та пакувальних майданчиків.
  • Готелів.
  • Ресторанів з літніми терасами тощо.

В усіх наведених випадках паркан виконує одразу декілька функцій:

  • Візуальне позначення меж ділянки.
  • Запобігання проникненню на ділянку сторонніх осіб.
  • Забезпечення приватності.
  • Візуальне доповнення архітектурного ансамблю.

Така багатофункціональність змушує власника об’єкту ставитись до вибору паркану з максимальною увагою.

Комерційні огорожі можуть бути виконані з різних матеріалів, включаючи метал, скло, камінь, дерево, бетон та пластик. Вони можуть бути виконані в різних стилях та дизайнах, щоб відповідати архітектурі та стилю будівлі.

Загальні типи комерційних огорож включають паркани, ворота, огорожі сходів та балконів, перила, бар’єри та грати. Залежно від конкретних потреб та вимог, огорожі можуть бути виготовлені в індивідуальному порядку та підганятися під конкретні розміри та форми.

Вимоги до паркану біля комерційного об’єкту

Власне, вимоги до парканів комерційних та приватних об’єктів будуть подібними. Проте в першому випадку є своя специфіка, тож варто детально розібратися у тому, якою має бути огорожа:

  • Бар’єрні функції паркану комерційного об’єкту важливі у переважній більшості випадків. Потрібно, аби огорожа захищала територію від спроб несанкціонованого проникнення і робила це максимально ефективно.
  • Стійкість до механічних та кліматичних впливів. Експлуатаційне навантаження на комерційні огорожі значно вище, ніж на паркани в приватному секторі. Томи використовувати для виготовлення конструкцій варто матеріали, що мають високу механічну міцність та добре опираються зносу.
  • Естетичний дизайн. Паркан є візуальною частиною комерційного об’єкту, тому дуже важливо, аби він виглядав привабливо (принаймні — акуратно) та вписувався у загальну візуальну концепцію.
  • Стійкість до вогню. Ризик займання має бути мінімальним, тож комерційні паркани слід виготовляти виключно з вогнетривких матеріалів.

Важливо! Габарити паркану, його конструкція та розміщення мають відповідати вимогам чинного законодавства. Конкретні параметри визначаються для кожної ділянки окремо з урахуванням її розміщення та призначення.

Матеріал та конструкція огорожі

Галузь комерційних огорож є доволі широкою — проте перш за все це стосується розмаїття дизайнів. Вибір матеріалів не настільки великий, тому обирати можна з обмеженої кількості варіантів:

  1. Цегляний чи кам’яний паркан. Конструкція вимагає масивного фундаменту та потребує великих часових витрат на зведення. Вартість доволі висока, проте й служитиме паркан довго.
  2. Паркани із сітки. Наприклад, паркани із сітки виготовлені із сталі є найбільш міцними та довговічними, проте вони можуть бути схильні до корозії. А сітки виготовлені з алюмінію, є легкими і міцними, але можуть бути менш стійкими до ударів і механічних пошкоджень.
  3. Бетонний паркан. Останнім часом популярність огорож з литого бетону знижується. Проте за умови браку коштів таке рішення може бути прийнятним. Хоча з основним недоліком — «дешевим» зовнішнім виглядом — змиритися буде непросто.
  4. Дерев’яний паркан. Навіть за умови використання деревини, просоченої антисептиком та обробленої вологозахисним засобом паркан не зможе прослужити надто довго. Також є питання до стійкості паркану до вогню — навіть якісні антипіретики не забезпечують 100% результату.
  5. Пластикові паркани. Вони легкі та міцні, легко монтуються та не вимагають регулярного обслуговування. Вони можуть мати різні кольори та текстури, але не такі міцні, як металеві паркани.
  6. Металевий паркан. Тут варто відмовитись від грат, профнастилу і тим паче сіток — та обирати серед сучасних панельних конструкцій. За умови використання якісного металу такі паркани можуть прослужити кількадесят років без буд-яких ознак корозії.

Щодо конструкції паркану — то для кожного комерційного об’єкту вона визначається перш за все проектними вимогами. Зазвичай зводяться огорожі заввишки від 1,2–1,5 до 2–2,5 м — це зебезпечує достатню приватність та захист від проникнення. При цьому секції паркану можуть бути:

  • Вентильованими.
  • Глухими (щільними).

Металеві паркани для комерційних об’єктів від компанії Мехбуд

Одним з найбільших (та найбільш визнаних!) в Україні виробників металевих парканів для комерційної галузі є завод металовиробів Мехбуд. Асортиментна лінійка підприємства містить низку моделей, що успішно застосовуються для вирішення таких задач. Крім того, перелік об’єктів, при благоустрої яких застосовувалися паркани від Мехбуд, вже перевищує кілька тисяч.

Різновиди парканів

При огородженні комерційної території можна з успіхом застосовуватися майже будь-які паркани з лінійки Мехбуд. Проте найбільшою популярністю користуються моделі, що поєднують стильний дизайн та відмінні експлуатаційні якості з привабливою ціною. Варто перш за все звернути увагу на такі позиції:

  • Горизонт. Певно, найуніверсальніша та найпрактичніша модель. Відмінно підходить для ситуацій, коли треба захистити територію від проникнення, та від сторонніх очей. Завдяки видатним механічним якостям дозволяє виготовляти секції великого розміру, не боячись їх деформації під власною вагою.
  • Вертикаль. Власне, модифікація попередньої моделі, що відрізняться перш за все розташування ламелей. Завдяки вертикальному монтажу деталей паркан виглядає більш оригінально — тож ця серія підійде для виготовлення дизайнерських огорож.
  • Жалюзі Класик. Базова модель з лінійки парканів-жалюзі — те, що треба, коли потрібно зберегти переваги і глухих, і вентильованих конструкцій. Плюси моделі — приваблива ціна, гарні бар’єрні функції, забезпечення приватності при збереженні освітлення та проникності для повітря.
  • Ранчо. Вентильований паркан, який використовується при благоустрої приватних будинків, пасуватиме також і комерційному об’єкту. Виглядає огорожа доволі акуратно, при цьому конструкція забезпечує гарну вентиляцію та достатнє природнє освітлення навіть за великої висоти.
  • Жалюзі Ексклюзив. Переваги цієї моделі аналогічні превагам паркану Жалюзі Класик. Проте Ексклюзив — це конструкція «рівнем вище»: що за дизайном, що за експлуатаційними якостями!
  • Ромбо Light. Ламелі із цим профілем ідеально підходять для огородження будинків, заміських комплексів, котеджних містечок.

Паркани від Мехбуд для котеджних містечок, житлових комплексів та інших об’єктів

Вище ми зазначали, що паркани від заводу Мехбуд активно використовуються при зведення та реконструкції комерційної нерухомості. Перелік реалізованих проектів дуже широкий, проте перш за все варто виділити такі об’єкти:

Звичайно ж, це — далеко не повний перелік проектів, при реалізації яких використовувалася продукція Мехбуд. Якщо вам потрібен паркан для комерційного об’єкту — житлового комплексу, котеджного містечка, офісного центру тощо — то спеціалісти нашої компанії допоможуть не лише підібрати потрібний варіант, а й оформити замовлення та організувати монтаж огорожі.

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі