Ворота із заповненням жалюзі
14 Березня, 2023
710  

Ворота із заповненням жалюзі

Вибір заповнення для розсувних  та  відкатних воріт – завдання досить відповідальне. Підбираючи матеріал, потрібно враховувати конструкцію стулок, та  їх габарити, а також частоту використання. Останнім часом все більш популярними стають ворота з заповненням з панелей-жалюзі, і саме тому про їх характеристики ми детально розповімо в цьому огляді.

Критерії вибору заповнення для воріт

Сучасні ворота зазвичай конструюються за простою схемою:
Окремо проводиться каркас з металопрофілю або профільованої  труби.
Окремо набирається заповнення, яке кріпиться на каркасі.

viber 2022 01 31 10 30 58 601 1

Саме заповнення займає більше 80% від площі стулки, тому при виборі його потрібно керуватися такими критеріями:

  • Механічна міцність. Ворота – це елемент огорожі, який так само, як і інші секції, грає свою роль в забезпеченні комплексної безпеки. Це означає, що стулка повинна бути заповнена матеріалом, що протистоїть ударним та  експлуатаційним навантаженням.
  • Невелика маса. Зручність воріт обернено пропорційна  тим зусиллям, які потрібно докладати для їх відкривання. Чим легше стулка, тим менше навантаження на петлі або інші рухливі елементи, і тим зручніше буде користуватися воротами.
  • Стійкість до зовнішніх впливів. Навіть при монтажі піддашку  або навісу ворота повинні добре протистояти впливу вологи, ультрафіолету та  перепадів температур. Це можна забезпечити тільки вибором матеріалу з достатньою стійкістю.

Є і ще два важливих аспекти. Перший стосується приватності – стулка воріт повинна приховувати від стороннього погляду все, що відбувається за ними. Другий – це естетичний зовнішній вигляд: ворота повинні гармоніювати з усім архітектурним ансамблем та  виглядати досить сучасно.

vorota-ta-xvirtku

Панелі-жалюзі: асортимент виробів від заводу Мехбуд

Один з найбільш сучасних, практичних та привабливих варіантів заповнення для воріт – панелі-жалюзі. Закріплення на несучій  основі похилих ламелей забезпечує формування вентильованої, але при цьому практично не проглядної  поверхні з відмінними механічними та  естетичними властивостями.
В асортименті заводу «Мехбуд» представлені панелі-жалюзі 3 типів:

  • Жалюзі «Стандарт» – базовий варіант конструкції з легких, але в одночас  міцних та  досить жорстких ламелей. В якості основи для виробництва використовується оцинкована сталь з полімерним покриттям, що робить конструкцію дуже стійкою до корозії. Використання закритого кріплення ( «гребінки») дозволяє монтувати ламелі «Стандарт» на стулках, каркас яких виготовлений з компактного сталевого профілю або профільованою труби.
  • Жалюзі «Класик» —це якісні та надійні ламелі для виготовлення жалюзі-панелей для воріт. Ламелі Жалюзі Класик мають привабливий зовнішній вигляд і доступні в різних кольорах та текстурах, що дозволяє вибрати найбільш підходящий варіант для кожного конкретного випадку.
  • Жалюзі «Ексклюзив» – це найкраще рішення не тільки для монтажу основних секцій огорожі. Але й заповнення стулок воріт. Комбінація естетичних якостей та хороших експлуатаційних характеристик дозволяє використовувати профіль «Ексклюзив» там, де потрібно забезпечити максимальну жорсткість, міцність та довговічність, зберігши при цьому привабливий зовнішній вигляд.

Всі три різновиди профілів жалюзі від заводу «Мехбуд» можуть з успіхом використовуватися в якості заповнення для стулок воріт. При цьому можливість виготовлення конструкцій в різних кольорах дозволяє підбирати дизайн стулки відповідно до загальною кольоровою  гамою.

Жалюзі для розпашних та  відкатних конструкцій

Універсальність профілів жалюзі – «Стандарт», «Ексклюзив Лего» та  «Преміум» – дозволяє з успіхом застосовувати їх при виготовленні розпашних  та  відкатних стулок:

  • Для розпашної  стулки важлива мінімальна маса в поєднанні з високою жорсткістю. Це знижує навантаження на петлі при відкриванні та закриванні   (особливо для стулок великого розміру), запобігаючи деформації в той чи інший бік. Крім того, використання ламелей-жалюзі дозволяє зменшити вітрове навантаження завдяки меншій прісності вентильованої поверхні.
  • Відкатні стулки теж доцільно заповнювати ламелями-жалюзі з тонколистового профільованого металу. Невелика маса знижує навантаження на каретки та  ролики, полегшуючи відкривання воріт (це актуально і в тому випадку, якщо за відкривання відповідає електропривод). Крім того, ламелі з ребрами жорсткості допомагають створці підтримувати форму при відкриванні, знижуючи ризик перекосу і / або заклинювання на напрямних.

Переваги рішення

Ворота із заповненням жалюзі мають один недолік – вартість такої конструкції вище, ніж при використанні інших матеріалів. Але цей недолік  можна вважати досить умовним, оскільки він «перекривається» низькою   важливих переваг:

  • По-перше, такі конструкції мають запас міцності та надійності. Це стосується не тільки стійкості воріт до злому, але і опорі навантажень та  деформацій. Стулки зберігають свою форму навіть при регулярному використанні, тому регулювати фурнітуру доводиться набагато рідше.
  • По-друге, при виборі якісних панелей-жалюзі від заводу «Мехбуд» термін служби воріт буде обчислюватися десятиліттями. Це багато в чому обумовлено вибором в якості сировини металу з оцинковкою та  стійким полімерним покриттям.
  • По-третє, для конструкції характерні типові переваги паркану-жалюзі: природна вентиляція, ефективний стік води за рахунок похилого розміщення ламелей. Захист від сторонніх поглядів.

Не варто забувати і про інші переваги. Ворота із заповненням жалюзі складні для подолання зовні, вони відрізняються вандалостійкістю  та стійкістю до вогню. Крім того, виглядає конструкція дуже привабливо, і декоративне полімерне покриття не знебарвлюється навіть при тривалому перебуванні під прямими сонячними променями завдяки УФ-фільтру в складі пігмента.

Нарешті , такі ворота виглядають максимально сучасно,  тому гармонійно поєднуються практично з будь-якими архітектурними рішеннями.

Ворота із заповненням з ламелей-жалюзі – це не просто гарне, а й цілком функціональне рішення з великим запасом надійності. Великий вибір профілів для виготовлення таких конструкцій допоможе вам підібрати варіант, який влаштує вас за зовнішнім виглядом та робочим якостям, і в одночас  дозволить вписатися в доступний бюджет.

zapolnenie-vorot-i-kalitok
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі