ТОП 10 архітекторів України
8 Червня, 2022
652  

ТОП 10 архітекторів України

Що роблять архітектори? Вони займаються проектуванням будівель (їх фасадів та внутрішніх приміщень), розробкою проектної документації та іноді розрахунком надійності конструкцій. Основне завдання фахівців — сконструювати надійну будівлю та врахувати усі побажання замовника.

Завод Мехбуд зібрав список найкращих архітекторів України, які використовують нестандартні підходи у своїх роботах.

Сергей Махно

Основні напрямки студії МАХНО: архітектурне проектування, дизайн інтер’єру, комплектація проектів, предметний дизайн, керамічне виробництво предметів декору та меблів.

Сергій працює у стилі, що поєднує українську автентику та мінімалізм. Шанувальник японської філософії Вабі-Сабі.

Роботи студії друкуються в українських та світових виданнях ELLE, FRAME, ArchDaily, Dezeen та інші. Відзначена такими світовими та національними преміями як Red Dot Design Awards, The International Property Awards, The Architecture MasterPrize, IDA Awards, SBID, Restaurant&Bar Design, Art Space, Interior goda.

Міжнародне онлайн-видання Dezeen у 2019 році випустило матеріал про «6 багатозадачних українських студій, що рухають індустрію дизайну країни вперед», серед яких є Sergey Makhno Architects.

Компанія Sergey Makhno Architects є членом The Society of British and International Interior Design та Асоціації меблярів України. Інах світу, його світильники та килими експонуються на світових виставках дизайну, а проекти публікують Dezeen, Designmilk, Yatzer, Frame.

Дмитрий Аранчий

Дмитро Аранчій Architects – архітектурна майстерня, заснована у Києві у 2008 році. Основними методами роботи майстерні є алгоритмічна та параметрична архітектура, генеративне проектування та цифровий дизайн. Основними напрямками – архітектурне проектування, дизайн інтер’єрів та промисловий дизайн.

Дмитро Аранчий Architects зараз команда молодих та прогресивно налаштованих фахівців, яка стрімко розвивається, постійно навчаючись новому, отримує численні нагороди у професійних конкурсах, публікується у періодичних та профільних виданнях та щиро вірить, що алгоритмічна архітектура докорінно змінить образ світу на краще.

Засновник майстерні Дмитро Аранчий отримав кілька вищих освіт, серед яких:

  • AA DRL [Лондон] Магістр Архітектури
  • КНУБА Магістр Архітектури [з відзнакою]
  • НТУУ КПІ Фахівець комп’ютерних наук
Александр Попов

Олександр Попов, Україна. СЕО, архітектор, співзасновник компанії.

Олександр виступає на багатьох провідних галузевих конференціях та форумах, є членом журі міжнародних та всеукраїнських архітектурних конкурсів. Більше того, Олександр прагне покращувати міста України, в яких ми живемо, умови життя людей. Таким чином, з’явився новий стандарт якості архітектурної практики – PRO-житло.

Марко Савицкий 

Марко Савицький – архітектор і дизайнер, який успішно працює з багатьма унікальними проектами та впевнено робить прогнози на майбутнє.

Ось уже багато років команда архітектурного бюро Savytskyy Design – це не лише об’єднання амбіцій молоді з професійною виваженістю досвідчених архітекторів та дизайнерів. Це насамперед команда однодумців, об’єднаних загальними цінностями, спільним баченням архітектури та загальною жагою до розвитку.

Виктор Зотов

Віктор Зотов – київський архітектор, керівник архітектурного бюро Zotov&Co, організатор міжнародного фестивалю CANactions, який став справжнім епіцентром розвитку урбаністичних ідей для українських міст.

Олег Дроздов

Олег Дроздов — український архітектор, засновник архітектурного бюро Drozdov&Partners (з 1997; Харків) та Kharkiv School of Architecture (з 2017; Харків). Володар Гран-прі (2001, 2003) та першої премії у номінації «Комерційний інтер’єр» (2002) українського конкурсу «Найкращий інтер’єр року». Один з кураторів виставкових проектів на архітектурній бієнале The Flood (2005, Роттердам). Автор останнього проекту Театру на Подолі в Києві.

Багато співробітників бюро Drozdov&Partners залучено до академічної програми Харківської школи архітектури, співзасновником якої є Олег Дроздов. Це дозволяє переосмислити досвід і транслювати його завдяки викладанню, що теж дуже збагачує змістовну частину внутрішнього професійного життя.

Александр Кучерявый

Архітектор Олександр Кучерявий подорожує світом у пошуках нових ідей енергоефективності, щоб втілити їх в українських будинках.

Олександр Кучерявий – молодий архітектор із Білорусі. Він уже понад 10 років займається енергоефективними проектами у всьому світі. Олександр – президент «Альянсу активного будинку України», він повністю поділяє ідеї сталого розвитку та глибоко переконаний, що активних будівель має бути більше, адже це зробить наше життя кращим!

Вячеслав Балбек

В’ячеслав Балбек — український архітектор, співзасновник майстерні “2 B Group”, автор дизайну проектів The Cake, The Bar, Маріїнка, а також куратор курсу архітектурного дизайну Київської академії медіа-мистецтв.

Сергей Юнаков

Архітектурне бюро “Юнак і ПАРТНЕРІ” входить до групи проектних компаній під загальним брендом YUNAKOV ARCHITECTS, заснованих архітектором Сергієм Юнаковим.

Сфера діяльності YUNAKOV ARCHITECTS – створення архітектури та інтер’єрів будівель та споруд містобудування, житлової та комерційної нерухомості для приватних та корпоративних клієнтів.

YUNAKOV ARCHITECTS має 30 років досвіду роботи у сфері архітектури та дизайну. Це дозволяє команді архітектурного бюро розробляти проекти будь-якого масштабу. Команда високопрофесійних архітекторів та проектувальників бере на себе всі турботи та створення концепції її реалізації.

Сергей Русанов

Русанов Сергій Андрійович – український архітектор, засновник архітектурної компанії Project 7.

Володар 2 місця у всеукраїнському конкурсі архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards (2018). Номінант на премію EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Awards (2019) та премію 2A Continental Architectural Awards (2019).

PROJECT SEVEN – це архітектура зі змістом, корисна для України і побудована «надовго».

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі