Ліхтарі на стовпи паркану
2 Лютого, 2022
796  

Ліхтарі на стовпи паркану

Ліхтарі та  світильники для паркану  відіграють дуже важливу роль в оформленні всієї ділянки. Правильно підібраний світильник як би завершує весь ландшафтний дизайн  ділянки, роблячі іі   завершеною  та  гармонійною.

Які завдання вирішує освітлення парканів

Освітлення парканів охоплює  ряд важливих завдань.

  • Функціональне освітлення. Ліхтарі висвітлюють зони ділянок, які використовуються в нічний час. Ліхтарі часто розміщують у під’їзних та  гаражних воріт, хвірток, господарських будівель, садових доріжок та ін.
  • Охорона об’єкту. Ліхтарі забезпечують освітлення території в нічний час, сприяють коректній роботі відеокамер та  ін. на підсвідомому рівні впливають на зловмисників.
  • Дизайн. Світлотехніка в цьому випадку виконує декоративні функції. До них відносяться доповнення та виділення різних архітектурних елементів, підсвічування садових рослин, створення контрастів та  акцентів на деталях ландшафту.
osveshenie-uchastka

Давайте розглянемо основні види світильників на стовпи, оцінимо їх переваги та недоліки, та  зробимо самі для себе оптимальний висновок.

светильники для столбов

Світлодіодні світильники на стовпи

Саме ця продукція в якості світильників для стовпів паркану стрімко завойовує лідерство на ринку, це  відбувається завдяки переліку переваг, серед яких можна виділити наступні:

  • Економічність. Світять такі світильники яскраво, споживають мало електроенергії та  працюють понад 50 000 годин. Це з надлишком компенсує високу вартість.
  • Стійкість до перепадів температур, зміні погодних умов, а також стійкістю до вібраційних впливів.
  • Кристалічна  будова діода перешкоджає його руйнуванню та  швидкому перегоранню , тому термін експлуатації досягає ста тисяч годин та  більше. Якщо взяти до уваги, що в середньому лампа працює близько чотирьох годин на добу, то з урахуванням гарантійного ресурсу вона може прослужити більше 60 років; світлодіодні вуличні ліхтарі на стовпи не є джерелом ультрафіолету. При попаданні променів від таких ламп стовп та  паркан не нагріваються, що перешкоджає руйнуванню кольорового покриття у вигляді вигоряння чи  потемніння  кольору огорожі.

Зверніть увагу! При організації такого типу освітлення паркану потрібне додаткове встановлення трансформатора.

светильники для столбов

Сферичні світильники

Стандартним рішенням яке прийнято встановлювати на стовпи паркану , це так звані сферичні світильники. Найчастіше такі ліхтарі встановлюються зверху прямо на опорні столби. Вони можуть бути різнокольоровими, матовими або з глянцем, а підібрати за кольором такий вуличний ліхтар  можна для будь-якої  огорожі та   не викличе  якихось особливих труднощів
Всі сучасні плафони виконуються з матеріалів які мають зносостійкість до будь-яких погодних умов та  температурних коливань. А доглядати за ними досить просто, достатньо періодично очищувати їх від бруду.

LED – ЛАМПИ

Найсучаснішим рішенням на сьогоднішній день є LED світильники на сонячних батареях, які взагалі не мають потреби в підключенні та працюють виключно від сонячної енергії. Їхній головний недолік – слабке освітлення  та  не дуже тривалий час  підсвічування. Через 2-3 години після півночі лампи будуть світити дуже слабо, а то і взагалі перестануть працювати.
Безперечно сучасні LED-лампи стрімко завойовують першість серед інших освітлювальних приладів.  В цей же час  їх початкову високу вартість компенсує  швидка окупність та  подальша істотна економія.
Перевага сонячних ліхтарів в тому, що, якщо ви приймете рішення  вивести освітлення на паркан самостійно, не буде потрібно перекопувати ділянку для прокладання  кабелю, а й займатися електромонтажними роботами. В цьому випадку, достатньо всього лише встановити виріб в потрібному місці та  вже до вечора підсвічування огорожі буде функціонувати. Такі ліхтарі відрізняються широкою сферою застосування, економічністю, надійністю та  довговічністю.

svrtilniki-dlya-stolbov

Різновиди стовпів для паркану під світильники: вибір оптимального варіанту

Стовпи, призначені для фіксації світильників на вулиці, виробляють з різних матеріалів. Їх різноманітні види можна зустріти на вулицях міст або автострад. Найбільшою популярністю користуються такі види стовпів:

  • стовпи з дерева, довжина яких становить від 6,5 до 11 м, а діаметр – від 14 до 24 см;
  • конструкції із залізобетону довжиною від 4 до 11 м, діаметром 10-40 см;
  • металеві опори, вилиті або зібрані з чавуну, алюмінію або оцинкованої сталі, їх висота стартує від 1,5 м, а інші параметри залежать від призначення конструкції;
  • пластикові вироби; стовпи з композиційних матеріалів.

З усіх варіантів найпопулярнішими є вуличні світильники на круглих стовпах з оцинкованої сталі, довжина яких варіює від 3 до 12 метрів.

Правильний вибір стовпів для паркану  багато в чому є запорукою міцності та  довговічності всієї конструкції. Це стосується і металевих огорож – щоб вони були надійними, їх потрібно закріпити на відповідному каркасі. Експерти компанії «Мехбуд» вам можуть надати будь-які консультації по вибору опорних стовпів і підбору їх оптимальної довжини.

Вибір освітлення для стовпів паркану – завдання непросте: потрібно врахувати  особливості огорожі, та  завдання, які повинні вирішувати прилади, а також і дизайн самої ділянки. А варіантів підключення освітлення паркану  досить багато і краще це питання вирішувати ще на етапі проектування будинку або будівлі периметр якої планується висвітлювати. Але завжди є різні варіанти вирішення, навіть якщо ви придбали будинок в якому з самого початку не було спроектовано освітлення стовпів паркану.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі