Паркани від «Мехбуд» – для вашого домоволодіння
2 Листопада, 2023
627  

Паркани від «Мехбуд» – для вашого домоволодіння

Сучасний ринок огороджувальних конструкцій змінюється та  змінюється досить швидко. Якщо раніше на зміну дерев’яним штахетникам  та  конструкціям  з сітки-рабиці прийшли панельні бетонні огорожі, то сьогодні і вони поступово йдуть з ринку. На їхню нішу претендують сучасні конструкції – панельні металеві паркани.

Завод «Мехбуд» спеціалізується на виробництві саме цих огорож. З моменту випуску першої партії виробів використані  технології удосконалюються, а асортимент парканів розширюється. Це дозволяє пропонувати покупцям сучасні конструкції з відмінними естетичними та експлуатаційними якостями – всі види парканів, що випускаються на підприємствах, не тільки гарно  виглядають, але й  бездоганно служать протягом багатьох років.

KyivBuild

Як робляться різні види парканів: матеріали та технології

В Україні, та  в  усій східній Європі в цілому металеві види парканів  поки тільки набирають популярність. Причина проста: на відміну від дерев’яних, бетонних та  ґратчастих заборів металеві панелі дуже важко  (а точніше, майже неможливо) виробляти в кустарних умовах. Щоб забезпечити виробам потрібну якість, отримати  ідеальний  зовнішний  вигляду та  гарантувати тривалий термін служби навіть в складних кліматичних умовах, до роботи слід залучати кваліфікованих фахівців.

Тут є 3 складові  успіху:

  • Якісна сировина. В якості основного матеріалу для виготовлення різних видів парканів використовується тонколистовий метал товщиною від 0,45 до 1,5 мм. Ми використовуємо оцинковану сталь зі стійким захисно-декоративним покриттям – це дозволяє забезпечити готовим виробами відмінні естетичні якості та  запобігання корозії слід передбачити навіть при багаторічній експлуатації.

Важливо! А ще якісний метал значно краще гнеться, зберігаючи форму і не втрачаючи міцності на згинах. Це знижує частку шлюбу при виробництві і виключає складності при монтажі конструкції – так що всі види зборів нашого виробництва збираються без додаткової підгонки на місці.

  • Сучасне обладнання. Невелика компанія для роботи з тонколистовим металом використовує або ручний інструмент, або найпростіші верстати. Виробничі потужності заводу «Мехбуд» представлені сучасними верстатами з ЧПУ – гільйотинними  ножицями  та  гідравлічними пресами. Результат – ідеально точний розкрій матеріалу та  згибання, що дозволяє формувати рівні контури та  ребра жорсткості. Навіть складні види парканів  виходять з наших цехів з бездоганною конфігурацією.
  • Досвідчені співробітники. За проектування, випуск та контроль якості металевих панельних огорож відповідають фахівці з високою кваліфікацією. Саме їхній досвід є гарантією того. Що паркан буде відповідати всім очікуванням замовника.

Перевагою буде і великий асортимент парканів з тонколистового металу з полімерним покриттям. В асортиментній лінійці представлені як вентильовані, так і суцільні (глухі) види парканів, а також – паркани-жалюзі що поєднують  у собі переваги обох варіантів.

Ранчо – вентильований панельний паркан

Завод «Мехбуд» випускає різні види парканів, але умовно їх можна розділити на 3 великі групи:

  1. Вентильовані.
  2. Суцільні.
  3. Паркани-жалюзі.

Вентильовані види парканів  від «Мехбуд» збираються з окремих ламелей, встановлених на певній відстані один від одного. Проміжки  між ламелями забезпечують природне освітлення ділянки та  вільну циркуляцію повітря. Найпоширеніший вид вентильованих огорож – панельний паркан Ранчо.

Він випускається в 3 модифікаціях:

  • Ранчо односторонній – найпростіший варіант з шириною ламелей 100 або 130 мм. Для його виготовлення використовують метал товщиною від 0,45 до 0,7 мм – разом з ребрами жорсткості це забезпечує ламелям  довжиною до 3 м високу стійкість до деформації.
  • Ранчо двохсторонній – збирається з тих же ламелей, але вони встановлюються не в один, а в два ряди. З повним чи  частковим перекриттям проміжків . Двосторонній паркан Ранчо гарний  тим, що він однаково виглядає як зовні, так і зсередини ділянки. Крім того, такі види парканів  відрізняються підвищеною міцністю, стійкістю до вітрових навантажень та  відмінно чинять опір спробам злому.
  • Ранчо широкий (180 мм) – вартий  окремої згадки в першу чергу через використання великих ламелей. Окремі елементи зі збільшеною шириною дозволяють формувати міцні секції, які солідно виглядають навіть при значній висоті огорожі.

У  цілому ж всі види парканів  з лінійки Ранчо відмінно виглядають в приватному секторі, а також гармоніюють з будівлями в класичному стилі. Завдяки своїй конструкції вони відмінно імітують огорожі з дерев’яних жердин. А декор «під дерево» робить паркан дуже  схожим на  дерев’яний  (природно, він буде багаторазово перевершувати виріб з дерева по міцності та  терміну служби).

Брус та  Горизонт – суцільні огорожі з високою надійністю

Суцільні види парканів від «Мехбуд» гарні в першу чергу тим, що вони забезпечують максимально ефективну огорожу ділянки від сторонніх поглядів, а також  від несанкціонованого проникнення. Окрім того, стики ламелів глухих парканів виступають в якості додаткових ребер жорсткості. Тому навіть секція огорожі з великою площею не деформується ні під власною вагою, ні під сильним тиском вітру.

Компанія випускає такі види парканів  суцільного типу:

Перший різновид призначений  для максимально ефективного обмеження проходу на територію – використання для виробництва ламелей металу товщиною до 0,7 мм забезпечує найвищу міцність та  стійкість до деформацій навіть найдовшим (до 12 м) ламелей.

Брус – це конструкція, яка об’єднує відмінні механічні якості і високі естетичні показники. Спочатку конфігурація ламелей  розроблялася з таким розрахунком. Щоб їх форма максимально точно повторювала форму дерев’яних брусів, зібраних в єдиний пакет. При нанесенні покриття, що імітує текстуру натуральної деревини, паркан Брус майже  не відрізняється від дерев’яного – тому він підійде як  для приватного будинку, так і для заміського пансіонату. І для ресторану в національному стилі.

Паркани-Жалюзі – стильні, сучасні та ефективні огорожі

При виборі між вентильованими і глухими огорожами багато замовників губилися – про обох видів парканів  були важливі переваги. Тепер же завод «Мехбуд» пропонує оптимальне рішення, що поєднують переваги  суцільних та  вентильованих конструкцій – паркани-жалюзі.
Найважливіша особливість таких паркан – діагональне розміщення ламелей. Панелі встановлюються не вертикально і не горизонтально, а під кутом – таким чином. Зазори між ними зберігаються, але частково перекриваються. Як результат – підвищується рівень приватності в порівнянні з вентильованими парканами. А рівень природного освітлення і циркуляції повітря перевершує аналогічні показники у суцільних видів зборів.

Асортиментна лінійка заводу «Мехбуд» включає такі позиції:

  • Жалюзі Ексклюзив дозволяють вам створити огорожу відповідно до ваших потреб і надають зовнішній вигляд, який відмінно поєднується з найсміливішими дизайнерськими концепціями.
  • Жалюзі Стандарт – просте, але при цьому ефективне рішення на основі легких ламелей (товщина металу від 0,45 до 0,7 мм).
  • Жалюзі Ексклюзив Лего – конструкція, головною особливістю якої стає унікальний спосіб монтажу. Секція набирається з окремих модулів за принципом конструктор. І тому збирається за 20-30 хвилин, що в рази прискорює огорожу навіть ділянки з протяжним периметром.
  • Жалюзі Преміум – мабуть, одна з найкращих пропозицій у сегменті металевих конструкцій, що захищають на сучасному ринку. Використання ламелей з оцинкованої сталі з полімерним покриттям (товщина – від 1 мм) робить паркан дуже міцним та практично вічним. Термін служби конструкції обчислюється десятками років. При цьому огорожа не страждає від корозії, ні від вигоряння під впливом прямих сонячних променів.
  • Жалюзі Еко нагадують нам про важливість екологічно чистих рішень та надають відмінний варіант для природолюбів.
  • Жалюзі Класик – паркан-жалюзі з традиційнішою конструкцією. Який монтується на каркас із металевих деталей.
  • Жалюзі Ексклюзив XL має збільшену ширину ламелі. Загальна ширина становить 180 мм, ширина видимої лицьової частини – 105 мм. Завдяки цьому секція огорожі у зборі виглядає максимально органічно — а сам паркан гармонійно поєднується як із класичними, так і з сучасними фасадними рішеннями.

В цілому ж всі види парканів  з лінійки Жалюзі будуть відмінним придбанням для приватних домоволодінь, громадських будівель та  комерційних об’єктів. А якщо врахувати широкі можливості для декору та  тривалий термін служби, то вибір на користь цих видів парканів  від «Мехбуд» стає практично очевидним.

Ромбо – інновація у світі огорож зі смаком

Паркани серії “Ромбо” від заводу Мехбуд – це гармонія між ефективністю, стилем та якістю. Ці дві унікальні модифікації, Ромбо та Ромбо Light, відрізняються своєю естетичною виразністю та інноваційним підходом до дизайну огорож.

  • Ромбо Light. Його дизайн вразить вас із першого погляду. Вертикальні межі, що звужуються до верху і донизу, створюють ефект майже непроникної стіни, але забезпечують вентиляцію і пропуск сонячного світла.
  • Ромбо. Широкі вертикальні грані формують основну площину, а за рахунок скошеної верхньої/нижньої грані зменшується ширина просвітів. Таким чином, зберігається вентиляція огорожі та її проникність для сонячних променів — але зовні паркан справляє враження практично суцільної стіни.

Переваги парканів від «Мехбуд»

Незважаючи на таке розмаїття огороджувальних конструкцій, для всіх без винятку парканів  від «Мехбуд» характерні загальні переваги. Головними з них будуть:

  • Висока механічна міцність.
  • Стійкість до спроб злому, вітровим та  експлуатаційним навантаженням.
  • Кліматична стійкість – метал та  покриття не схильні до корозії, не деформуються при перепадах температур і не руйнуються під впливом ультрафіолету.
  • Продумана конфігурація – кожна модель по-своєму унікальна та  відмінно справляється з покладеними на неї завданнями.
  • Естетичний зовнішній вигляд. Це стосується як форми секцій з заповненням з металевих ламелей, так і кольорових  рішень. Можливо як виготовлення деталей в стандартних кольорах, так і фарбування в будь-який відтінок по RAL, а також імітація деревини або інших текстур шляхом нанесення зображень за методом високоточного офсетного друку PRINTECH.

Крім усього іншого, паркани від «Мехбуд» – це досить легкі конструкції. Завдяки цьому вони надають мінімальне навантаження на основу , тому під огорожу не потрібно закладати занадто глибокий та  потужний фундамент. Крім того, ідеально точно підігнані по розмірах на заводі деталі легко та  швидко збираються – а такі моделі як Жалюзі Ексклюзив Лего ще і не вимагають використання кріплення. Все це значно економить час на монтажі огорожі.

avtomatika-dlya-vorot

Мехбуд = якість

Завод Мехбуд докладає максимум зусиль, щоб забезпечити своїх клієнтів продукцією найвищої якості. Ми суворо стежимо за всіма етапами виробництва, починаючи з вибору матеріалів і до контролю якості готової продукції. Наша оцинкована сталь відповідає найсуворішим стандартам та сертифікація є невід’ємною частиною нашого виробництва. Це гарантує тривалий термін служби та високий рівень стійкості до корозії.

Сертифікати на нашу продукцію підтверджують не лише якість матеріалів, а й відповідність структури та дизайну продукції найвищим стандартам. Ми пишаємося тим, що наша продукція може задовольнити найсуворіші вимоги клієнтів, і підтвердження цього – наші сертифікати.

Вибираючи паркани від Мехбуд, ви не просто отримуєте огорожу, а й інвестуєте в якість та надійність. Наші огорожі служать довго і зберігають свою естетичність, роблячи вашу власність привабливою та захищеною.

Кілька слів про проектування та монтаж

Незважаючи на простоту конструкції та  її ергономічність (вище ми говорили, що всі види парканів від «Мехбуд» легко монтуються), при  встановлені  варто дотримуватися  низькі  правил:

  • Перед початком монтажних робіт слід розробити проект огорожі, який буде враховувати площу ділянки, його конфігурацію, рельєф , а також характеристики грунтів
  • Різні види парканів  вимагають закладання  різних фундаментів. Тому розраховувати оптимальні параметри несучої основи повинні досвідчені фахівці.
  • Сама конструкція, що огороджує може монтуватися на будь-який досить міцний несучий каркас. Це можуть бути металеві стовпи, цегляні тумби та  ін.
    Незважаючи на те, що деякі види парканів  від «Мехбуд» при монтажі не вимагають додаткової фіксації, важливо використовувати якісне кріплення. Водночас  потрібно дотримуватися обережності – чим менше пошкоджень буде на захисно-декоративному покритті, тим довше прослужить конструкція.

Висновок

Використання висоякісної  сировини   висока  культура виробництва, професійне проектування та  обдуманий підхід до формування асортименту – все це дозволяє забезпечити парканам  від «Мехбуд» відповідність найсуворішим стандартам якості. Такі огорожі стануть прикрасою будь-якої ділянки – будь то територія приватного домоволодіння, котеджного селища, громадської установи або комерційного об’єкту.  Водночас всі види парканів  від «Мехбуд» будуть служити довго, справно захищаючи територію від небажаного проникнення сторонніх.

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі